Bosch ubacuje u višu brzinu: Do 2026. planiraju uložiti čak 3 milijarde eura

Ulaganjima u mikroelektroniku Bosch želi otvoriti nova područja inovacija, poručuju iz njemačkog diva.

Hina | 13.07.2022. / 16:47

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 Njemački industrijski div Bosch u srijedu je objavio da planira uložiti tri milijarde eura u poslovanje s poluvodičima do 2026. godine.

U interesu naših kupaca pripremamo se za nesmanjeni rast potražnje za čipovima. Poslovanje s najmanjim komponentama za nas je veliki biznis, izjavio je u srijedu u Dresdenu Stefan Hartung, predsjednik upravnog odbora Boscha.

Slika nije dostupna Bosch ulaže više od 250 milijuna eura u širenje proizvodnje čipova u Njemačkoj

U gradovima Reutlingenu i Dresdenu izgradit će nove razvojne centre za poslovanje s poluvodičima, što će ih ukupno stajati više od 170 milijuna eura.

Kompanija nije objavila udio subvencija u ukupnoj investiciji.

Ne ulazeći u pojedinosti, Hartung je tek istaknuo da su subvencije dobile sve tvornice čipova diljem svijeta.

Ulaganjima u mikroelektroniku Bosch želi otvoriti nova područja inovacija, poručuju iz njemačkog diva. To se, među ostalim, odnosi na radarske senzore koji se koriste u automatiziranoj vožnji.

Fokus im je i na novim poluvodičkim tehnologijama. Od kraja 2021. godine u Reutlingenu se proizvode čipovi od silicijevog karbida, koji se koriste u elektronici električnih i hibridnih automobila.

PR Bosch 2022. godine planira uložiti više od 400 milijuna eura u svoje tvornice za proizvodnju poluvodiča

Tvrtka je uz pomoć tih čipova već uspjela povećati asortiman električnih automobila za šest posto, naglasili su.

Razmišljamo o razvoju čipova za elektromobilnost koji se baziraju na galij nitridu budući da se već koriste u punjačima za prijenosna računala i pametne telefone, rekao je Hartung.

Prema njegovim riječima, Bosch je prošle godine utrošio oko 6,1 milijardu eura na istraživanje i razvoj, što je nešto manje od osam posto prihoda. Ove godine očekuju da će ta brojka narasti na gotovo sedam milijardi eura.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti