Damon Albarn, poznat kao kompozitor i prvi čovjek grupe Gorillaz napravio je svoj novi album kompletno na novom Appleovom tabletu iPad.

Albarn je u intervjuu za Nme.com otkrio da je na svojem iPadu skupio materijale dostatne i vrijedne jednog albuma te je izjavio slijedeće:

'Napravio sam ga na iPadu, nadam se da ću napraviti prvi album snimljen na iPadu. Zaljubio sam se u iPad čim sam ga dobio zato sam i napravio potpuno drugačiji album'.

'Doslovce sam ga napravio kroz mjesec dana putujući Amerikom. Nisam ga prije napisao, nisam se pripremao za njega. Radio sam ga dan za danom kao jedan dnevnik mojih iskustava u Americi'.

Albarn je dodao da želi da album bude objavljen prije Božića, što je jučer i potvrdio sukreator Jamie Hewlett dodajući još da će album biti moguće skinuti sa službene Gorillaz web stranice i to na sam Božić. Jamie Hewlett sukreator u grupi Gorillaz je također izjavio slijedeće:

'Trenutno na našoj web stranici imamo adventski kalendar i na njemu su vrata koja se otvaraju svakodnevno da bi otvorila jedan poklon. Na sam Badnjak bi će objavljen i video jedne pjesme sa novog albuma'.

'A tada će na sam dan Božića obožavatelji grupe dobiti cijeli album koji će moći preuzeti  na svoje računalo'.

Možda sam album i neće biti potpuno besplatan. Još nije jasno da li će na  Božić svi moći preuzeti album sa web stranice ili će to biti samo božićni poklon za članove 'Sub Division' kluba, tj. službenog kluba obožavatelja grupe Gorillaz. Inače članarina za ovaj službeni klub iznosi 45 $.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju