Brutalno dobre kamere: Evo što Huawei priprema za sljedeću godinu!

Glasine koje je objavio najpoznatiji mobilni insider govore kako sljedeće godine možemo očekivati telefon s tri stražnje kamere – rezolucija 40 MP i 5x hibridni zoom

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 08.12.2017. / 09:21

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Na mreži su objavljene glasine oko novog top-modela pametnog telefona koji Huawei priprema za sljedeću godinu i, ako se te glasine pokažu istinitima, ovaj bi uređaj mogao predstavljati veliki izazov za sve top-modele koje će Samsung, Apple i druge kompanije predstaviti tijekom 2018., pogotovo za korisnike koji traže telefon s najboljom kamerom. Kada su u pitanju glasine, važan je i njihov izvor, a ako kažemo da ih je objavio najpoznatiji insider mobilne industrije Evan Blass, jasno je kako bi one zaista mogle biti istinite.

Huawei je već na nekoliko dosadašnjih modela pametnih telefona ugradio dvije stražnje kamere (u suradnji s Leicom koja garantira kvalitetu snimljenih slika), a model P11 koji će predstaviti u prvoj polovici sljedeće godine trebao bi imati čak tri stražnje kamere. Ove kamere trebale bi omogućiti snimanje fotografija rezolucije čak 40 MP, a spominje se i 5x hibridni zoom. Također, za ljubitelje selfija s prednje strane trebala bi se nalaziti kamera rezolucije 24 MP. Zahvaljujući novoj Leicinoj optici, ovaj Huaweijev telefon trebao bi snimati fantastične fotografije i u uvjetima slabijeg osvjetljenja (čak i noću), a za još kvalitetnije fotografije pobrinut će se umjetna inteligencija koja će prepoznavati uvjete snimanja i njima prilagođavati postavke.

Evan Blass kaže kako je do informacija o novom Huaweijevu telefonu došao putem promotivnih materijala iz jedne kreativne agencije koja radi za Huawei, a kako su nakon objave ovih glasina ti promotivni materijali povučeni s interneta, on pretpostavlja da je riječ o autentičnim materijalima namijenjenim oglašavanju novog telefona.

Na mobilnom tržištu na kojem su telefoni prilično slični, tj. svi top-modeli imaju fantastičan hardver, kamere visoke kvalitete te sve više njih ima ekrane od ruba do ruba, Huaweijev model s tri kamere (i peterostrukim zoomom) razlikovao bi se od konkurencije te bi, uz povoljniju cijenu u odnosu na Samsungove Galaxyje ili Appleov iPhone mogao privući veliki broj korisnika koji sljedeće godine namjeravaju kupiti novi pametni telefon, a jedna od najbitnijih opcija im je kvaliteta kamere.

 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti