Budi volja Twitterova: Musk održao riječ i prodao 10 posto svojih dionica Tesle

Najbogatiji čovjek svijeta dano obećanje putem Twittera sad je i ispunio. Likvidirao je 10 posto Teslinih dionica za oko pet milijardi dolara.

Branimir Vorša | 11.11.2021. / 12:01

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Šef Tesle i najbogatiji čovjek na svijetu Elon Musk ispunio je obećanje koje je dao putem Twittera i prodao dio svojeg udjela u Teslinim dionicama za oko pet milijardi dolara.

Musk je, podsjetimo, objavom ankete na svojem Twitter profilu zatražio od tviteraša da odluče treba li prodati 10 posto svojih dionica Tesle kako bi platio porez. Poručio je i da će se držati rezultata te enkete.

Nakon što su tviteraši odlučili da treba prodati dionice Tesle, njihova cijena pala je za oko 16 posto u dva dana, a u srijedu se cijena dionica stabilizirala.

Tesla je trenutno najbogatiji proizvođač automobila, a vrijednost njezinih dionica prelazi bilijun dolara.

Musk je prvo prodao 3,6 milijuna dionica u vrijednosti od oko četiri milijarde dolara te je potom prodao i dodatnih 934.000 dionicaza oko 1,1 milijardu dolara, nakon što je iskoristio opcije za dobivanje gotovo 2,2 milijuna Teslinih dionica, stoji u dokumentima predanim američkom regulatornom tijelu za tržište dionica.

Slika nije dostupna Tviteraši odlučili, no hoće li Elon Musk doista prodati 10 posto dionica Tesle kako bi platio porez?

Slika nije dostupna Musk predložio da proda 10% dionica Tesle kako bi platio porez, prepustio odluku tviterašima putem ankete: "Držat ću se rezultata"

Ti dokumenti pokazali su da je prodaja oko petine navedenih dionica napravljena prema već unaprijed dogovorenom planu prodaje postavljenom u rujnu, odnosno puno prije nego li je Musk anketom na Twitteru odlučio riješiti pitanje plaćanja proeza.

Ipak, preostala većina od tih prodanih dionica nije bila planirana za prodaju.

Elon Musk je daleko najbogatiji čovjek na svijetu, a njegovo bogatstvo trenutno se procjenjuje na 280 milijardi dolara. Vjeruje se da je on i najizgledniji kandidat za prvog čovjeka u svijetu koji će skupiti bogatstvo od aspolutno nestvarnih bilijun dolara.

Izvor: BBC News

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti