Budućnost pametnih telefona - [Prvi Dio]

AMOLED zasloni s 3D, dodirljive projekcije i promjenljiva kućišta: Mobiteli budućnosti ne poznaju granice.

Zimo Zimo Ahmet Hamzić | 28.05.2011. / 19:32

Budućnost pametnih telefona - [Prvi Dio]

AMOLED zasloni s 3D, dodirljive projekcije i promjenljiva kućišta: Mobiteli budućnosti ne poznaju granice.

Zimo vam predstavlja fantastičan izlet u budućnost. Ovaj put vam predstavljamo prvih pet uređaja, od ukupno 50 koje smo pripremili za vas. Svi znamo kako su smartphonei promijenili svijet, a ono najuzbudljvije nas tek čeka. Mobilni aparati postali su uređaji bez kojih ne možemo raditi, i komunicirati na način kako nikad do sada nismo.

Od onih prvih primitivnih touchscreen zaslona slike dolje pokazuju i ne tako daleku budućnost. Već smo pisali o smartphoneima osjetljivim na dodir tankim kao papir, a vi pogledajte kakvi bi nas mogli smartphonei mogli čekati u bliskoj budućnosti ili bolje reći već sadašnjosti?

Predstavljamo vam S klasu među mobitelima. U pre-smartphone eri, ovja koncept bi sigurno izazvao veliku pažnju. U današnje vrijeme, s obzirom na svoj izgled, jedino može dobiti epitet “zastarjeli koncept”.

Nekad je jednostavan način i najbolji način. To bi moglo i biti ono, o čemu su razmišljali dizajneri iz LG-a kada su kreirali ovaj pametni telefon, naziva LG Simplistic.

Mobitel, koji se u suštini sastoji samo iz LG znaka, posjeduje ekran osjetljiv na dodir, veliku količinu internet memorije te mogućnost povezivanja s računalom preko Bluetooth veze.

Dizajniran od strane nezavisnih dizajnera, ovaj “pametni telefon” predstavlja mješavinu olovke i mobitela. Pored osnovih funkcija telefona, “Olovka” posjeduje i utor za microSD karticu.

Multi-funkcionalni mini iPhone, oznake Omega 3G, praktično je sveden na ekran osjetljiv na dodir, i posebnu pažnju poklanja Multimedijalnim aplikacijama, Elektronskoj pošti i GPS-u.

Nokia Remade je mobitel koji se sastoji od recikliranih materijala. Aluminij, plastika i stare autogume su prerađeni, i predstavljaju osnovu minimalistički dizajniranog mobitela.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti