CARNet dobio nagradu Europske komisije za inovacije u javnoj upravi

CARNetov projekt EQEdu nagrađen je u natječaju Europske komisije 'Europska nagrada za inovacije u javnoj upravi'. Nagrada iznosi 100.000 Eura.

Zimo Zimo David Franjković | 07.06.2013. / 10:23

CARNet dobio nagradu Europske komisije za inovacije u javnoj upravi

CARNetov projekt EQEdu nagrađen je u natječaju Europske komisije "Europska nagrada za inovacije u javnoj upravi". EQEdu jedan je od tri najbolja projekta u kategoriji obrazovanja i istraživanja, a nagrada iznosi 100.000 eura.

CARNetov projekt jedan je od ukupno devet nagrađenih projekata. Ostali pobjednici dolaze iz Finske, Nizozemske, Portugala, Slovačke, Španjolske, Švedske i Ujedinjenog Kraljevstva. 

Stručni žiri odabrao je pobjednike između 203 prijavljena projekta. Kriteriji su bili originalnost inicijative i mogućnost širega korištenja istog modela,
gospodarski učinak inicijative na društvo, relevantnost inicijative u odnosu na probleme s kojima se društvo trenutačno suočava te plansko korištenje dodijeljenih sredstava.

Cilj projekta EQEdu je omogućiti kvalitetno i sveobuhvatno učenje na daljinu i e-obrazovanje što širem broj korisnika – nastavnika i učenika. Tu se prvenstveno misli na povezivanje 26 osnovnih škola u ruralnim, udaljenim i izoliranim područjima pomoću videokonferencijske i druge informatičke opreme. 

Osvojeni novac CARNet mora upotrijebiti za daljnji razvoj projekta a rezultate će predstaviti sljedeće godine na konferenciji o inovacijama u Bruxellesu.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti