ChatGPT je upravo postao još kudikamo moćniji: Vraćen mu je pristup internetu i najnovijim informacijama

Nova značajka pristupa ChatGPT-a internetu i najnovijim informacijama zasad je dostupna samo za pretplatnike, no iz OpenAI-ja naglašavaju da će značajka u konačnici biti dostupna svim korisnicima.

Branimir Vorša | 28.09.2023. / 11:15

ChatGPT
ChatGPT (Foto: Afp)

OpenAI je nedavno ponovno omogućio ChatGPT-u pristup internetu, omogućujući svojem AI chatbotu da dohvati trenutne informacije s weba. To poboljšanje mogućnosti ima za cilj pružiti odgovore u stvarnom vremenu na široku lepezu upita korisnika. Iako je izvorna verzija ChatGPT-a bila ograničena na informacije do rujna 2021. godine, zbog ograničenja prethodnog treniranja GPT-3, sada može ponuditi najnovije podatke dostupne online.

ChatGPT, ilustracija OpenAI predstavio velike novitete: S ChatGPT-om sada možete i razgovarati

Ponovno uspostavljanje pristupa internetu označava značajan napredak u mogućnostima ChatGPT-a. OpenAI je privremeno onemogućio ovu značajku u srpnju, ali je u međuvremenu riješio probleme. Korisnici će sada imati pristup ažuriranim informacijama, povećavajući dubinu i točnost odgovora koje dobivaju od tog AI chatbota.

Vrijedno je napomenuti da je značajka pregledavanja trenutno dostupna samo pretplatnicima razine Plus i Enterprise. Međutim, iz OpenAI-a kažu kako će ova funkcionalnost na kraju biti dostupna svim korisnicima, osiguravajući široki pristup ChatGPT-ovim sposobnostima pretrage.

ChatGPT je već stekao globalno priznanje kao vodeći AI chatbot koji opslužuje korisnike na različitim razinama pristupa. Putem značajki kao što je "Pregledaj s Bingom," nudi pristup internetskoj povezanosti, omogućujući korisnicima da dođu do mnoštva informacija.

Prethodno su tehničke poteškoće natjerale OpenAI da privremeno onemogući tu značajku, što je izazvalo prekid u pristupu internetu. Neki su korisnici iskoristili ChatGPT za zaobilaženje sustava plaćanja na raznim web lokacijama, što je izazvalo zabrinutost među tvrtkama i web lokacijama.

ChatGPT Popularnost ChatGPT-a ponovno raste, a stručnjaci vjeruju da znaju što je glavni uzrok

Sada, s ponovnim uvođenjem pristupa internetu, zajedno s drugim ažuriranim značajkama, ChatGPT je spreman pružiti još točnije i pravovremenije informacije. Korisnici mogu izravno dobiti najnovije informacije temeljene na webu putem umjetne inteligencije, zajedno s relevantnim poveznicama i izvorima koji zadovoljavaju njihove tehnološke potrebe.

Izvor: Tech Times

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti