Nakon što je osvojio računala ChatGPT stiže i na pametne satove

Ovaj chatbot baziran na umjetnoj inteligenciji prvo će biti dostupan na Amazfitovom pametnom satu GTR4, a za očekivati je da će istim smjerom krenuti i drugi proizvođači pametnih satova.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 13.03.2023. / 09:14

ChatGPT (Foto: Afp)

Iz Amazfita prošli su tjedan najavili kako chatbot baziran na umjetnoj inteligenciji ChatGPT uskoro stiže i na njihov pametni sat GTR4. Nova opcija bit će dostupna u postavkama sata kao ChatGenius, a na postavljena pitanja korisnicima će odgovarati umjetna inteligencija.

Umjetna inteligencija Bivši Googleovac koji je izazvao veliku kontroverzu tvrdi: To je "najmoćnija tehnologija još od atomske bombe"

U kratkom videu koji je objavljen na internetu, prikazan je primjer u kojem umjetna inteligencija odgovara na pitanje o poboljšanju trkačkih performansi. Nakon nekoliko sekundi, ChatGenuis je dao svoj odgovor koji se prikazuje na ekranu sata tako da je potrebno malo skrolanja (korištenjem krune ovog sata) za uvid u cijeli odgovor. Vlasnici ovog sata moći će umjetnu inteligenciju upitati i npr. kakav im je bio dan, na što će chatbot odgovoriti s podacima poput broja prijeđenih koraka i trenutačnog broja otkucaja srca. Kada se želi postaviti novo pitanje, dovoljno je dotaknuti prstom po ekranu kako bi se izbrisao prijašnji upit i onda se ponovno može razgovarati s ovim chatbotom.

Što se ostalih opcija tiče, za očekivati je kako će ChatGPT na ovom satu vlasnicima davati i odgovore na pitanja o vremenskoj prognozi, stanju na cestama, kao i druge korisne informacije. Kako naglašavaju na Tech Radaru, činjenica kako je Amazfit prvi predstavio ovu opciju, prije puno većih tehnoloških kompanija i proizvođača pametnih satova, veliko je postignuće za ovu kompaniju.

ChatGPT i Microsoft Stiže nova i značajno bolja verzija ChatGPT-a, koja donosi jedan veliki novitet

Za očekivati je kako će istim smjerom uskoro krenuti i druge tvrtke poput Applea, Google, Samsunga itd. jer riječ je o tehnologiji koja je u posljednjih nekoliko mjeseci postala toliko popularna da nitko više ne može ignorirati AI.

Treba naglasiti kako na Appleovom satu postoji slična aplikacija, no ona nije implementirana u sam OS, već je riječ o aplikaciji treće strane koju treba platiti 3,99 dolara, dok bi Amazfitova aplikacija trebala biti dio operativnog sustava i potpuno besplatna.

 


 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti