Chrome 11 omogućuje vam unos teksta pomoću glasa

Samo dva tjedna nakon što je Google objavio konačnu inačicu svog Chromea 10, izašao je novi update za Chrome 11 beta.

Zimo Zimo Zimo | 23.03.2011. / 15:23

Chrome 11 omogućuje vam unos teksta pomoću glasa

Samo dva tjedna nakon što je Google objavio konačnu inačicu svog Chromea 10, izašao je novi update za Chrome 11 beta.

Nakon što je Microsoft objavio svoj Internet Explorer 9, koji je preuzet 2.35 milijuna puta u prvih 24h, te je jučer Mozilla objavila svoj Firefox 4 kojij je preuzet preko 5 milijuna puta u 24h, na red je stigao i Chrome, doduše ne u finalnoj inačici.

Iako na službenom blogu Chromea nema previše informacija o novostima koje se nalaze u Chromeu 11 beta, nekoliko njih je svakako vrijedno spomena.

Naime, Google je ažurirao 11 po redu inačicu popularnog preglednika Chromea, odnosno WebKit i V8 JavaScript engine sada odlikuju boljim performansama. Tu su i ubrzana rješenja 3D CSS-a koji omogućuju bogatije i 'glađe' web vizuale. Predlažemo vam da pogledate i isprobate ove odlične 3D animacije.

Najveća novost je HTML5 prepoznavanje govora koja je još više unaprijeđena, i koju možete isprobati ovdje, a mi možemo reći da ovo radi sasvim solidno.

Ako još niste primjetili, Google Chrome ima novo logo koji je pojednostavljen iz razloga što Google želi prisustvo na webu učiniti što jednostavnijim te na taj način predstavio novi Chrome koji je brži, 'lakši' i jednostavniji za sve korisnike -- istaknuto je na blogu.

Ako već koristite beta inačicu Chrome ažuiraranje će se obaviti automatski, a ukoliko još niste probali novi Chrome, možete ga preuzeti na ovom linku.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti