Na prošlotjednom sastanku Udruge CISEx, okupilo se 70-ak predstavnika hrvatskih IT tvrtki kojima je cilj razmjena novih znanja, međusektorska suradnja i promocija izvozne politike ovog propulzivnog sektora.

Predsjednik CISEx-a Hrvoje Bujas otvorio je događaj riječima 'vrijeme je da Vlada prepozna IT sektor kao potentan segment društva, koji stvara nove vrijednosti, potiče izvoznu strategiju, kreira nova dobro plaćena radna mjesta'.

Bujas je također istaknuo potencijal ovog sektora otvaranje 10.000 novih radnih mjesta i to u naredne dvije godine. Također na događaju je predstavljeno nekoliko dobrih primjera i projekata koji na globalnoj razini konkuriraju i većim inozemni igračima sektora.

Da Hrvatska ima uspješnih izvoznika softvera pokazuju sljedećih nekoliko redaka.

Ispred tvrtke Swing softvere koja ima impresivnu listu klijenata obratio se i g. Pavić prezentirajući prvih 10 godina uspješnog izvoza softvera u preko 100 zemalja, a tvrtku Where koja radi nove module za PayPal predstavio je Bruno Batarelo. Dulijano Nola je u svojoj zanimljivoj prezentaciji otkrio tajne uspjeha GoHome tražilice nekretnina koja je prisutna u 7 zemalja.

Davor Prpić, direktor tvrtke Inteligentna kuća, predstavio je IThome rješenje koje upravlja svim elektroinstalacijama unutar doma, kuća, stana ili ureda putem mobilnog uređaja. IThome rješenje je jedno od naprednijih rješenja koja potiču energetsku učinkovitost, a zbog svoje tehnološke platforme iznimno je cjenovno prihvatljiv. Novitete na društvenim mrežama prezentirali su Ilija Brajković i Mario Frančešević, vlasnici dvije mlade i poprilično aktivne splitske tvrtke - Akcija i Seekandhit.

Intenzivna aktivnost Udruge očituje se i u činjenici da na, već tradicionalnom CISEx Friday-u svojim članovima, između ostalog, predstavljaju mogućnosti financiranja, stoga je na ovom događanju bio prisutan i predsjednik CRANE-a, Mihovil Barančić koji je potaknuo sve okupljene da se jave i predlože ideje za moguće financiranje.

Nikola Jellačić iz Google-a članovima je predstavio komunikacijske mogućnosti i načine predstavljanja projekata interesnim skupinama. Ivan Burazin i Stevica Kuharski prezentirali su StartUp Live konferenciju u Splitu i StartUp Kamp koji se održava na Visu koncem kolovoza. Naime, navedena događanja potpomaže CISEx.

'Vrijeme je da se čuje glas IT tvrtka, te da birokracija postane dio rješavanja, a ne stvaranja problema. ', zaključili su na događaju.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju