Prve dane lipnja bit će idealno provesti u Splitu. Lijepo vrijeme, divan grad i još k tome upravo se 1. i 2. lipnja u splitskom HNK održava Codeanywhere Shift Conference 2017.

Očekuje se 1500 gostiju iz Hrvatske, regije i svijeta. U dva dana, koliko traje Codeanywhere Shift Conference 2017, moći će se pogledati 20 predavača i po prvi puta sudjelovati na 16 radionica. Tijekom tih radionica sudionici će se moći bolje se upoznati s novim trendovima i tehnologijama.

Šesto izdanje konferencije Codeanywhere Shift biti će još jednom odlično mjesto susreta IT profesionalaca, tvrtki, domaćih i stranih institucija, predstavnika investicijskih fondova, studenata i medija.

Codeanywhere Shift konferencija najveća je informatička konferencija u jugoistočnoj Europi. Za organizaciju je zaslužan Codeanywhere, jedan od najuspješnijih hrvatskih startupova. Riječ je o tvrtki koja razvija cloud rješenja za "programiranje" u hodu", kojima omogućavaju programerima da razmjenu datoteka, mapa i kompletnih razvojnih okruženja u realnom vremenu. Osim u Splitu, kompanija ima ured i u centru svjetske IT industrije - Palo Altu u Kaliforniji.

Za sada je objavljen prvi set govornika na konferenciji. Tako će, između ostalih, na Shiftu sudjelovati Christian Heilmann (Microsoft), razvojni programer s više od 20 godina iskustva rada u web tehnologijama za velike informatičke tvrtke, Jesper Noer, osnivač BitBucketa (besplatnog web alata za dijeljenje programskog koda među članovima tima) i direktor tehnološke konzultantske tvrtke Accenture, Ike DeLorenzo, direktor proizvoda platforme za mrežne aplikacije Heroku i stručnjak u području dizajna softverskih proizvoda, upravljanja proizvodima i marketinga proizvoda. Tu je i Una Kravets iz DigitalOceana, tvrtke koja je u prosincu 2015. godine po broju hostanih web stranica bila druga najveća poslužiteljska tvrtka u svijetu. Ona će pričati o korisničkom sučelju, naprednom dizajnu i optimizaciji slike. Konferencija Shift ugostit će i predstavnika Skypea Eduarda Kuncea, voditelja odjela programskog inženjerstva.

Jeftinije karte možete kupiti do 31. ožujka.

Detalje doznajte na službenim stranicama Codeanywhere Shift Conference 2017.