Comping donirao 50.000 kuna za djecu Centra za neurorazvojnu integraciju refleksa

Comping svojim donacijskim programom "WeCare" nastoji pomoći najugroženijim kategorijama društva.

Martina Čizmić | 10.12.2019. / 13:43

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Uspješna hrvatska ICT tvrtka Comping prodajnom akcijom računala u sklopu programa "WeCare" prikupila je 50.000 kuna, koje je na svečanoj dodjeli uručila Centru za neurorazvojnu integraciju refleksa. Donacijskom akcijom u rekordnom roku od samo četiri dana prikupljena su ciljana sredstva koje je predsjednik Uprave Compinga Alojzije Jukić uručio Centru.

Svečanost su svojim dolaskom uveličali zamjenica pročelnika Gradskog ureda za zdravstvo, Ivana Portolan Pajić i predsjednik Centra za neurorazvojnu integraciju refleksa, Aleksandar Karanfiloski, koji je Compingu zahvalio na toj gesti.

"Zahvaljujem svima u Compingu i svima koji su sudjelovali u ovoj akciji. Puno nam znači ova donacija. Naša je želja da u budućnosti proširimo usluge i oformimo kabinet za senzornu integraciju, likovnu terapiju i uključimo djecu u logo i neurofeedback terapije. Vizija i misija je postati Centar izvrsnosti, podići razinu kvalitetnih i inovativnih terapija kao dio redovne rane intervencije te rehabilitacijske podrške tijekom odrastanja i poticati uključivanje osoba s teškoćama u razvoju u redovne tokove društva, ali i razvijati projekte socijalnog poduzetništva te na taj način pomoći u kreiranju lanca zadovoljnih i korisnih građana zajednice."

Veliki je naglasak rada Centra na uvođenju inovativnih metoda, kao što je neurosenzomotorna metoda integracija refleksa i art terapije. Aktivnosti koje provode zasnivaju se na unapređivanju zdravstvene i psihosocijalne skrbi, obrazovanja, zapošljavanja i uključivanja osoba s teškoćama u razvoju u društvenu zajednicu te poticanja znanstvenih i drugih istraživanja vezanih za  osobe s teškoćama u razvoju. Uz to, aktivno promiču i razvijaju volonterstvo te sudjeluju na raznim projektima, programima i manifestacijama, a organiziraju i edukativne tribine i radionice. Povezuju se s udrugama i ustanovama te organizacijama kako bi osigurali sveobuhvatne usluge za maksimalni razvoj potencijala svojih korisnika. 

Ova akcija dio je Compingova programa "WeCare", kojim tvrtka nastoji podržati udruge i pojedince koje se bave humanitarnim radom. U sklopu tog programa vode se kriterijem korisnosti za lokalnu zajednicu i potrebama društva. Donacijskim aktivnostima nastoje pružiti pomoć najugroženijom kategorijama društva, odnosno onima kojima je pomoć najpotrebnija. Program donacija usmjeren je na dobrobit djece i mladeži te osoba s posebnim potrebama, a ova donacija trebala bi im olakšati svakodnevicu.

"Cilj ove akcije, osim prikupljanja tako potrebnih sredstava za rad Centra, jest i promocija njihova rada. Kvaliteta života korisnika i rada Centra ovisi o nama i o našoj svjesnosti. Nove metode pokazale su se učinkovitima, a da bi ih se što više koristilo i počelo primjenjivati na što većem broju djece, potrebno ih je promovirati i educirati što veći broj terapeuta. Kako bismo u tome uspjeli, odlučili smo pomoći ovom skromnom donacijom koja će im, nadam se, olakšati svakodnevicu", izjavio je Alojzije Jukić.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti