Comping nastavlja s dobrom praksom stipendiranja najboljih studenata

Četvrtu godinu zaredom Comping je dodijelio vrijedne stipendije najboljim studentima.

Martina Čizmić | 26.03.2019. / 13:33

Compingovi stipendisti s predsjednikom uprave Alojzijem Jukićem (Foto: Zimo)

Dominik Šutalo, Luka Klinčić i Jakov Sudar nova su tri stipendista ICT tvrtke Comping. Njih će trojica tijekom godine dana primati stipendije koje će im olakšati studij i studentski život.

Dominik Šutalo, student druge godine sveučilišnog diplomskog studija Primijenjene matematike (PMF) u Zagrebu, primat će najvišu mjesečnu stipendiju u iznosu od 4000 kuna. Dobitnik je Posebnog rektorova priznanja 2016. godine i priznanja za iznimne rezultate u izvannastavnim aktivnostima Matematičkog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta 2018. godine. Uz sve to, stigne se baviti i veslanjem. Tako je Dominik 2016. bio europski sveučilišni prvak i doprvak, a prepoznao ga je i Hrvatski olimpijski odbor kao sudionika razvojnog programa mladih vrhunskih sportaša.

Luka Klinčić, student četvrte godine integriranog preddiplomskog i diplomskog studija fizike u Zagrebu, primat će mjesečnu stipendiju u iznosu od 3000 kuna. Također se bavi sportom (hrvanjem i plivanjem), a član je i zagrebačkog ogranka udruge BEST (Bord of European Students of Technology) te redovito aktivno sudjeluje na brojnim seminarima i projektima kao što su seminar svemirskog inženjerstva u Pragu i inženjersko natjecanje EBEC 2019.

Posljednji je stipendist Jakov Sudar, student treće godine preddiplomskog sveučilišnog studija Računarstva na Fakultetu elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija u Osijeku, koji će primati mjesečnu stipendiju u iznosu od 2000 kuna. Ovaj mladi i svestrani Ivankovčanin uz to što programira u jezicima C, C++ te C#, također poznaje i web-tehnologije poput HTML-a, CSS-a, JavaScript (jQuery) te PHP-a. Uz sve to daje i instrukcije iz programiranja, volontira za lokalni rukometni klub izrađujući plakate, a ima iskustva u građevini te postavljanju videonadzora.

Kako je prilikom predstavljanja stipendista istaknuo predsjednik uprave Compinga Alojzije Jukić, ovo je četvrta godina da Comping stipendira motivirane i uspješne studente. Neki od prethodnih dobitnika stipendije dobili su i priliku započeti karijeru u Compingu.

Iznimno sam zadovoljan da imamo kontinuitet već treću godinu zaredom i da pratimo kvalitetne studente do kraja njihova obrazovanja. Trenutačno imamo osam stipendista i troje bivših koji su počeli raditi kao zaposlenici Compinga tako da se ovdje ne radi o jednokratnom ulaganju, već ulaganju u njihovu i našu budućnost. Osim pružanja financijske potpore najboljima, cilj nam je i dalje surađivati s fakultetima i veleučilištima kako bismo već tijekom studiranja prepoznali izvrsne, mlade stručnjake, ponudili im mogućnost dodatnog usavršavanja i stjecanja novih znanja te im na taj način pomogli da budu što uspješniji po završetku fakulteta. Ponosan sam što stipendiranjem studenata sudjelujemo u razvoju domaćih mladih stručnjaka i pomažemo im da ostvare svoje potencijale, istaknuo je Jukić.

Zanimljivo je kako su se za Compingovu stipendiju prijavili i studenti s fakulteta koji nisu tehnički, odnosno koji nemaju baš previše veze s IT-jem, no, kako je pojasnio Jukić, i njihove su prijave uzete u obzir prilikom odabira novih stipendista.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti