Nakon što je početkom ovog mjeseca proglašena najboljim startupom 2012. godine, Coursera je danas objavila da svojoj platformi za online učenje dodaje 29 sveučilišta iz cijelog svijeta koja će na Courseri ponuditi svoje kolegije - besplatno. Nova sveučilišta pridružit će se postojećih 33 sveučilišta koja svoje kolegije već nude na Courseri.

16 od 29 sveučilišta nalazi se van SAD-a, a međunarodni kolegiji od sada će biti dostupni na francuskom, španjolskom, kineskom i talijanskom jeziku. Mnoga od novih sveučilišta lideri su u svojim područjima, od poslovanja i medicine do inženjeringa i umjetnosti.

S novim sveučilištima dolaze i novi kolegiji. Ovim potezom dodana su 92 kolegija, što znaći da se na Courseri danas nalazi 313 kolegija sa 61 sveučilišta koja se nalaze na četiri kontinenta. Uz dva meksička sveučilišta, najzanimljiviji je dodatak četiri sveučilišta iz jugoistočne Azije - Chinese University of Hong Kong, National Taiwan University, National University of Singapore i University of Tokyo, Japan. Sveučilišta iz Europe nalaze se u Francuskoj, Španjolskoj, Nizozemskoj, Njemačkoj, Italiji, Danskoj i Švicarskoj. Cijeli popis novih sveučilišta možete vidjeti ovdje, a popis svih sveučilišta ovdje.

'S toliko novih kolegija u širokom rasponu disciplina, jezika i akademskih pristupa, sada možemo zadovoljiti potrebe velikog broja studenata i dati im nove mogućnosti istraživanja', izjavio je suosnivač Coursere Andrew Ng.

Coursera courses

Coursera, popularna online obrazovna institucija, na Tech Crunchovoj dodjeli nagrada Crunchines proglašena je najboljim novim startupom 2012. godine. U duhu vremena u kojem živimo, zaista je impresivno osvrnuti se na rast Coursere – koja je pokrenuta u travnju 2012. godine. Do danas, više od 2,7 milijuna ljudi vidjelo je Courseru kao dodatni izvor znanja.

Courseru je osnovalo dvoje računalnih znanstvenika sa Stanforda – Andrew Ng i Daphne Koller, koji su krenuli od suradnje s Princetonom i Stanfordom, nešto kasnije i sa sveučilištima u Michiganu i Pennsylvaniji. Već u srpnju 2012. dogovorena je suradnja s 12 novih sveučilišta i osigurana investicija od $3,7 milijuna. Sredinom rujna obradovala nas je nova vijest iz Coursere – tada je najavljena suradnja sa 17 novih sveučilišta, a Coursera je u tom trenutku sadržavala više od 200 kolegija. Danas, mogućnosti online obrazovanja veće su nego ikada.

Koje kolegije na Courseri ste vi odlušali i položili?

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju