Cro Startup organizira zanimljivo povezivanje startup zajedince iz cijele Hrvatske

Sudjelovanje na Innovate Now Croatia je besplatno i otvoreno za sve.

Martina Čizmić | 20.10.2023. / 14:48

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Udruga Cro Startup organizira prvi hrvatski nacionalni događaj pod nazivom INNOVATE NOW CROATIA i to paralelno u četiri grada - Zagreb, Split, Osijek i Rijeka - od 26. do 28. listopada 2023. godine.

Događaj je organiziran u četiri grada kako bi povezivanje, dijeljenje informacija i ideja bilo dostupno što više ljudi, a kako kažu organizatori, ideja je učiniti da se startup zajednica iz različitih dijelova Hrvatske poveže kako bi se tako otvorio svijet inovacija, tehnologije i startup-ova svima, a posebno mladima. 

Glavna događanja održat će se u Zagrebu - GREEN HACKATHON i Splitu - BLUE HACKATHON, u okviru kojih će Algebra, u suradnji sa Sveučilištem u Splitu, mentorirati i educirati do deset timova koji će prezentirati svoje ideje. Pobjednici GREEN i BLUE hackathona će, osim novčanih nagrada (po 1.500 eura), dobiti online edukaciju poslovnih vještina (protuvrijednost 4.000 eura) te plaćeni put u Norvešku gdje će, kroz edukaciju u trajanju od tjedan dana, partner Smart Innovation Norway dodatno razvijati njihove pobjedničke ideje. Na ovaj način timovi će se umrežiti i sa startup i inovacijskom zajednicom Norveške.

U sva četiri grada, Zagrebu, Splitu, Osijeku i Rijeci, govornici i panelisti među kojima su Nikola Dujmović (SPAN), Tea Žakula (FSB), Matija Žulj (Agrivi), Anja Barišić (Institut Ruđer Bošković), Nina Erceg (Rimac), Mateo Perak (Profico), Đulijano Nola (GammaChef), Domagoj Matijević (Mathos), Ivan Jelušić (Orqa), Marin Trošelj (Stemi), Nikolina Zidar Finska (Unicorn Pirates Studio) te mnogi drugi dijelit će svoja iskustva u inoviranju te svom startup putu. Osim tema inovacija, tehnologije i poduzetništva, dio programa bit će posvećen ženama, osnivačicama startupova i inovatoricama.

Vjerujemo kako će ovo pridonijeti jačanju hrvatske startup zajednice, jer, iako postoji već priličan broj lokalnih i regionalnih startup inicijativa te udruženja na razini pojedinih tehnologija ili industrija, ovo događanje ima za cilj povezati ih i na nacionalnoj razini omogućiti međusobnu komunikaciju i suradnju, poručuju iz Cro Startupa.

Sudjelovanje na Innovate Now Croatia je besplatno i otvoreno za sve. Projekt je podržan sredstvima Norveškog financijskog mehanizma 2014 – 2021, u okviru Programa Business Development and Innovation Croatia.

Više informacija o događaju kao i kako sudjelovati (link na prijavu), možete pronaći na službenim stranicama

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti