Daj šapu: Ultimativni vodič za pretvaranje vašeg ljubimca u zvijezdu Instagrama

Fotografiranje životinja veoma se razlikuje od fotografiranja ljudi. Morate stvoriti okruženje u kojem kontrolirate što više elemenata. Trebalo bi biti mirno i tiho. Trik je da pridobijete pažnju životinje i zadržite je dovoljno dugo da dobijete fotografiju koja vam je potrebna, ističe Gerrard Gethings, fotograf životinjskih portreta.

Martina Čizmić | 05.07.2019. / 11:37

Dante Duke (Foto: Sony)

Biti influencer na Instagramu zahtijeva mnogo rada i ulaganja. No ako kod kuće imate kućnog ljubimca, koji je još k tome fotogeničan, put od statusa influencera odjednom postaje mnogo lakši. Problem je samo što influenser nećete biti vi, nego vaš ljubimac. 

U 2019. godini, Instagram je postao glavno odredište za dijeljenje fotografija kućnih ljubimaca, a uslijed korištenja više od 250 milijuna hashtagova kao što su #dogsofinstagram i #catsofinstagram, teško se izdvojiti iz mase. Koliko su ljubimci popularni na Instagramu, najbolje govori lista pet najpraćenijih kućnih ljubimaca u Europi. Među njima su samojed – „pas koji se smije“, mekani crni pomeranac, dva putujuća zlatna retrivera te jedna mačka.

Pet najpraćenijih kućnih ljubimaca u Europi:
- @mayapolarbear (pas – 1,5 milijuna pratitelja)
- @zulathepom (pas – 1,1 milijun pratitelja)
- @milperthusky (pas – 885,000 pratitelja)
- @wat.ki (pas – 779,000 pratitelja)
- @lozoodisaschina (mačka – 512,000 pratitelja)

Oni se također pridružuju Instagram zvijezdama kao što su Dolly Pawton (@dolly_pawton) i Dante Duke (@danteduke_thecat) koji daju ultimativni vodič kako napraviti savršene fotografije vaše buduće zvijezde Instagrama.

Od pronalaženja pravih pozadina do obučavanja vašeg psa za poziranje, u Sonyju su pripremili vrhunski vodič za pretvaranje kućnog ljubimca u zvijezdu Instagrama, s pomoć́u profesionalnog fotografa za kućne ljubimce Gerrarda Gethingsa i kućnih ljubimaca kao što su Dolly Pawton i Dante Duke.

 

 

Fotografiranje životinja veoma se razlikuje od fotografiranja ljudi. Morate stvoriti okruženje u kojem kontrolirate što više elemenata. Trebalo bi biti mirno i tiho. Trik je da pridobijete pažnju životinje i zadržite je dovoljno dugo da dobijete fotografiju koja vam je potrebna, ističe Gerrard Gethings, fotograf životinjskih portreta.

Kada je kadar postavljen, često imate samo djelić́ sekunde da biste snimili, tako da je dobar fotoaparat veoma važan. Sve današnje fotografije snimili smo Sonyjevim fotoaparatima, koristeći njihovu tehnologiju Animal Eye Auto Focus. Fokus je sve i ova funkcija omogućava fotoaparatu da automatski prati oči životinje, držeći ih u izuzetno oštrom fokusu, što mi dopušta da se koncentriram na dobivanje savršene fotografije, ističe Gethings.

Vlasnice Dolly Pawton, Stella i Lucy, otkrile su i ključni savjet za najbolje fotografije kućnih ljubimaca. 

Najbolji je savjet da otkrijete pozu u kojoj se vaš ljubimac voli fotografirati. Kada je Dolly bila mlađa, primijetili smo da voli biti na stolu, tako da je to postala njezina glavna poza za fotografiranje. Prilikom fotografiranja ubacimo i njezinu omiljenu pištavu igračku (malu bijelu knedlu) koju ima već́ godinama. Ona će je pogledati bez obzira na to što se još događa  ne znamo što bismo radili da je izgubimo, ističu. 

Ako fotografirate nekoliko snimaka, zadržavanje njihove pažnje je ključno. Stvarno kreativno pristupamo ovome, ponekad završimo tako što ispuštamo razne zvukove kako bismo zadržali Dollynu pažnju  a to često izaziva čudne poglede prolaznika. Konačno, Dolly uvijek nagrađujemo njezinim omiljenim poslasticama, objasnile su Stella i Lucy.

 

 

Karen Duque, čiji je ljubimac mačka Dante ima nešto drukčije trikove.

Kada su u pitanju mačke, trebate samo postići da se osjećaju ugodno. Dante je veoma opušten, ali kad god ga fotografiramo, odvojimo vrijeme da se uvjerimo da je upoznat sa svojom okolinom. On će hodati okolo, očešati se o rekvizite i njuškati stvari – a onda je spreman za krupni plan! otkriva Karen. 

Stella i Lucy također su predložile niz ključnih stvari o kojima treba razmišljati kada pokušavate da vaš ljubimac postane poznat na Instagramu:

Prihvatite njihovu jedinstvenu osobnost
Slatki, drski, šašavi, avanturistički; naši kućni ljubimci imaju svoj jedinstveni karakter. Svi znamo koliko su oni posebni, tako da naglasite ono što ih čini posebnim i pričajte njihovu priču. Dolly ima oko za modu i strastvena je prema aktivizmu – svi njezini postovi povezani su s tim.

Stil
Stvorite prepoznatljiv izgled ljubimca koji se ističe. Bilo da su to odjeća, stilski dodaci ili tematski sadržaji za praznike, tko ne voli dobru promjenu kostima? S druge strane, ako to nije stil vašeg ljubimca – budite dosljedni njima. Tajna je u tome da sve bude autentično.

Postavite scenu
Instagram je vizualna društvena platforma, za koju je ključno stvaranje fotografija koje privlače pažnju i kreiranje sadržaja koji vas navodi da se zadržite. Rekviziti, pozadine, dobro osvjetljenje i savršen fokus neophodni su za podržavanje i izgradnju karaktera vašeg ljubimca, kao i stvaranje privlačnih fotografija.
Bilo da je to užina u kafiću, pijuckanje u baru, šetnja obalom ili ušuškavanje na kauču kod kuće, potrebno je izabrati različite pozadine koje donose nešto novo, ali su kompatibilne s njihovom osobnošću.

Zauzmite pozu
Izaberite najbolje kutove koji prikazuju osobnost vašeg ljubimca i njegove fizičke karakteristike. Što više radite sa svojim ljubimcem, bolje ćete upoznati njegovo najbolje izdanje. Je li to snažan stav koji odiše samopouzdanjem ili trljanje trbuha kako bi pokazali svoju razigranu stranu? Otkrijte!

Usredotočite se na kvalitetu
Koristite najbolju opremu za stvaranje oštrih fotografija koje ističu svaki centimetar blistave osobnosti i izgleda vašeg ljubimca. Nova funkcija Animal Eye AF fotoaparata tvrtke Sony pomoći će vam da snimite vrhunske fotografije svojih ljubimaca, naglašavajući ljepše detalje i oživljavajući ih na ekranu. Kažu da su oči „ogledalo duše“, a ovo najnovije ažuriranje tvrtke Sony omogućit će vam postizanje zapanjujuće, precizne, oštre fotografije onih „očiju štenaca“ koje će sigurno zadržati pažnju.

Opis objave
Opisi dodatno mogu pomoći da se oživi osobnost i narativ vašeg ljubimca, pružajući njihovim pratiteljima uvid u njihove misli. Duhoviti, zabavni i sarkastični tonovi daju dobre rezultate, ovisno o naravi ljubimaca. U postovima koristite hashtagove koji su u trendu da biste osigurali vidljivost koju oni zaslužuju.

Budite dosljedni
Održavajte isti ton kroz vaše fotografije i tekst da biste stvorili jak identitet koji ljudi mogu jasno prepoznati. Također, budite dosljedni u učestalosti objava, često dajući pratiteljima nove informacije da biste zadržali njihovu pažnju.

Sony želi vidjeti portrete vaših ljubimaca. Ako ste vlasnik fotoaparata Sony Alpha, imate priliku osvojiti Sony a7RIII fotoaparat bez zrcala prijavljivanjem na Instagram natjecanje portreta životinja kompanije Sony. Rok za prijave je 19. srpnja 2019. godine, a za više informacija posjetite: https://s-digitalimaging.com/ILC-animal/en/ .

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti