Delta soj odgodio povratak u urede: Amazon nastavlja s udaljenim radom do sljedeće godine

Nakon Applea, Googlea, Microsofta i drugih kompanija, odluku o odgodi povratka u urede najavili su i iz Amazona.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 07.08.2021. / 07:59

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Prije nekoliko mjeseci činilo se kako se vidi veliko svjetlo na kraju koronatunela. To se najbolje moglo vidjeti na primjeru Izraela koji je, zahvaljujući velikoj procijepljenosti, ponovno okusio život kako je bio prije pojave virusa SARS-CoV-2. Slično je bilo i u SAD-u i drugim zemljama, no sa širenjem delta soja koronavirusa, ponovno se počelo govoriti o lockdownu i zatvaranjima te o maskama, čak i za cijepljenje.

Slika nije dostupna Raste nezadovoljstvo u Googleu zbog licemjerne politike udaljenog rada

Kako se život tada polako vraćao u staro normalno, tako su i brojne (tehnološke) kompanije najavile kako će se nakon ljeta njihovi zaposlenici nakon godine i pol vratiti u urede. No delta soj poremetio je i njihove planove pa su tako nedavno Googleovci pomaknuli datum povratka u urede s početka rujna na 18. listopada, Apple je također svoje planove povratka odgodio na kojih mjesec dana, kao i Microsoft čiji se zaposlenici neće vratiti u urede prije 4. listopada, dok su iz Lyfta odlučili odgoditi povratak u urede do početka veljače sljedeće godine.

Ovaj tjedan isto su najavili iz još jedne velike tehnološke kompanije - Amazona. Kada se činilo da će nas cjepiva vratiti u normalu, tehnološki gigant najavio je povratak zaposlenika u urede od 7. rujna, ali pod pritiskom rasta broja slučajeva, odlučili su se ne žuriti te će do kraja godine zaposlenici nastaviti raditi kao i do sada, većinom od kuće. Povratak je najavljen za 3. siječnja sljedeće godine, no kao što nas je situacija s koronom naučila do sada i taj se datum može prolongirati ako se rast broja slučajeva nastavi i dalje.

Slika nije dostupna Čak i Apple ima problema sa zapošljavanjem novih ljudi i zadržavanjem zaposlenika

Jednom kada se zaposlenici Amazona vrate u urede, morat će nositi maske, no to ipak ne bi trebalo vrijediti za one koji su cijepljeni te će, barem kako sada stvari stoje, oni u uredima moći biti bez maski.

Izvor: CNN
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti