Deset tisuća dolara odštete zbog nestabilnih Windowsa 10

Definitivno priča koja spada u rubriku "vjerovali ili ne" i klasičan dokaz da je danas sve moguće

Tomislav Ćuto Tomislav Ćuto | 28.06.2016. / 10:49

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 I dok su deseci milijuna korisnika diljem svijeta Microsoftu "pokidali živce" zbog "loših Windows 8 i WIndows 8.1" operativnih sustava i praktički ga natjerali da prije vlastitog plana, kao i svih očekivanja u produkciju pusti Windows 10 OS, jedna je korisnica iz Sjedinjenih Američkih Država uspjela od ekipe iz Redmonda naplatiti odštetu zbog - problema s "desetkom"! Njezino ime je Teri Goldstein, inače je vlasnica turističke agencije u sunčanoj Kaliforniji, a njezin bi slučaj mogao promijeniti mnoge stvari kada su u pitanju korisnici i Windows operativni sustavi. 

Iako Microsoft, definitivno, baš kao i gotovo svi drugi proizvođači softvera nije imun na loše proizvode, ovako nešto nitko nije očekivao. Naime, spomenuta Teri je na sva svoja računala odlučila instalirati Windows 10 OS, ali je negdje, tko zna kako i zašto, sve pošlo po krivu, nadogradnja nije odrađena kako je dotična zamislila i nakon svega, njezina su računala praktički postala neupotrebljiva. Često se "smrzavaju", još češće ruše, ne može se nikako uspostaviti normalan rad, a zbog toga, naravno, trpi posao, objasnila je frustrirana Teri Goldstein. 

Pogađate, za sve je optužila Microsoft, ali tek nakon što je, tvrdi, bezuspješno kontakirala njihovu korisiničku podršku. Kada je shvatila da ne ide kako bi trebalo, zatražila je od Microsofta - odštetu! Već tu su mnogi iskreno posumnjali da je Teri sama kriva za sve, a ono što je frapantno je činjenica da je Microsoft pristao isplatiti odštetu u iznosu od 10 tisuća američkih dolara. Navodno su u Redmondu procijenili da im je to daleko isplativije nego se povlačiti po sudovima, ali nismo sigurni da su razmišljali kako bi ovo moglo pokrenuti pravu lavinu sličnih zahtjeva... 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti