Developeri diljem svijeta pokušat će stvoriti videoigre u samo 48 sati

U Hrvatskoj će se Global Game Jam održati na dvije lokacije - u Športskoj dvorani Srednje škole Novska te RiHubu u Rijeci.

Martina Čizmić | 24.01.2019. / 12:45

Developer videoigre (Foto: Getty Images) (Foto: Getty Images)

Može li se u samo 48 sati napraviti videoigra na zadanu temu? Upravo će to pokušati napraviti sudionici Global Game Jam natjecanja.

Global Game Jam zapravo je najveći svjetski događaj na kojem se u gotovo 760 gradova diljem svijeta organiziraju natjecanja, a najbolji će međusobno odmjeriti snage na svjetskom najecanju. Zamišljen je tako da u isto vrijeme na cijelom svijetu developeri u roku 48 sati stvaraju videoigre na zadanu temu te ih kasnije objavljuju na Global Game Jam stranici.

U Hrvatskoj će se Global Game Jam održati na dvije lokacije -  u Športskoj dvorani Srednje škole Novska te RiHubu u Rijeci.

Global Game Jam u Rijeci organizira Udruga proizvođača igara PGŽ (UPIPGŽ) uz podršku partnera Grad Rijeka, RiHub, Machina Academy, Reboot Develop Blue 2019 i CGDA.

U Novskoj se natjecanje održava u sklopu projekta „Sisačko-moslavačka županija - Središte gaming industrije“, a prije samog natjecanja sisačkomoslavački župan, Ivo Žinić, predstavit će novi srednjoškolski obrazovni program Tehničar za razvoj videoigara.

Više o samom natjecanju kao i igre koje će sudionici napraviti možete pronaći na službenim stranicama Global Game Jama.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti