Developeri otkrili kako na još nedostupnim Appleovim naočalama za virtualnu stvarnost pokrenuti - Windowse

Na platformi X objavili su kratki video u kojem se vidi pokretanje Windows XP na Vision Pro simulatoru. I... to je to. Za sad.

Martina Čizmić | 14.08.2023. / 14:42

Apple Vision Pro (Foto: Apple)

Appleov, za neke, najiščekivaniji uređaj još nije postao dostupan javnosti, a neki su se developeri već poigrali s njegovim mogućnostima. Govorimo, naravno, o uređaju za virtualnu i proširenu stvarnost Apple Vision Pro.

Naime, Apple je programerima omogućio pristup operativnom sustavu za Vision Pro, koji se zove VisionOS, kako bi zainteresirani programeri mogli stvarati nove aplikacije za taj sustav. I dok su se neki developeri primili posla i razvijaju nove aplikacije, drugi su odlučili testirati mogućnosti uređaja. Barem u virtualnom okruženju.

Apple Vision Pro A sad još jedna stvar: Apple predstavio dugoočekivane naočale za proširenu i virtualnu stvarnost - Vision Pro

Tako je ekipa iz tvrtke Turing Software, koja je stvorila softver za virtualne uređaje koje je moguće pokrenuti na Mac računalima, osmislila kako na Appleovim skupim naočalama pokrenuti - Windows XP.

 

 

Na platformi X objavili su kratki video u kojem se vidi pokretanje Windows XP na Vision Pro simulatoru. I... to je to. Za sad.

Kako su sami istaknuli, još trebaju dodati mogućnost za priključivanje uređaja za upravljanje sadržajem, kao što je tipkovnica i miš, ali i testirati mogu li uopće pokrenuti i jednu aplikaciju unutar WindowsXP. Naime, Microsoft se od WindowsXP i podrške za taj operativni sustav pozdravio još davne 2014. godine.

Unatoč tome, čini se kako bi WindowsXP novi život mogao imati upravo na Vision Pro. Samo još da dočekamo da Vision Pro postanu dostupne svima pa da vidimo radi li Windows XP i na stvarnom uređaju.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti