Digitalna platforma koja spaja majstore i klijente privukla milijunsku investiciju

Od pokretanja stranice eMajstor u Hrvatskoj realizirano je više od 90 000 projekata.

Martina Čizmić | 19.02.2021. / 15:48

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Vjerojatno ste barem u jednom trenutku u životu trebali nekakvog majstora. Možda električara ili zidara ili pak krovopokrivača. Ako niste izuzetno dobro organizirani i povezani te u svom imeniku imate nekoliko takvih kandidata, zasigurno ste se okrenuli pretraživanju interneta i pozivanju različitih telefonskih brojeva. 

No, tek onda mogu krenuti problemi - je li majstor slobodan da dođe u sljedećih nekoliko dana? Hoće li doći onda kad kaže? Koliko će vas taj popravak ili zahvat stajati? I možete li biti sigurni da će posao biti odrađen kako treba i u roku? 

Upravo kako bi pružili odgovor na te probleme korisnicima, a majstorima osigurali lakši put do njih, dvojica Slovenaca osmislila su digitalnu platformu koja na jednom mjestu okuplja različite majstore (prije svega obrtnike i male tvrtke) i olakšava korisnicima pronalaženje pravoga. 

DaiBau su 2014. godine u Sloveniji pokrenuli Martin Pelcl i Gregor Černelč, a ubrzo su se proširili na tržišta regije. Osim što korisnicima znatno olakšava sve poslove uz gradnju i renovaciju nekretnina, izvođačima radova pomaže u pronalaženju novih klijenata. Svaki profil izvođača sadrži recenzije i ocjene korisnika, te portfelj odrađenih projekata, a korisnicima pomaže u kalkulaciji troškova radova. DaiBau korisnicima pomaže u planiranju i budžetiranju radova, što znatno pojednostavljuje proces gradnje ili renovacije nekretnine. Posebno vodi računa o srednje velikim ili malim izvođačima radova, kojima pruža priliku da plasiraju svoje usluge i proizvode, te optimiziraju svoje poslovanje, posebno na tržištima jugoistočne Europe.

U Hrvatskoj DaiBau djeluje pod brendom eMajstor by DaiBau i nudi više od 10 000 provjerenih izvođača radova, koji su dostupni u 11 krovnih kategorija i čak više od 200 preglednih potkategorija. Taj specijalizirani sustav za gradnju nudi i brojne savjete i alate koji investitorima bilo koji građevinski zahvat na nekretnini i oko nje bitno olakšavaju i cjenovno optimiziraju. Od pokretanja stranice eMajstor u Hrvatskoj realizirano je više od 90 000 projekata.

Kako bi nastavili s razvojem platforme i ubrzali digitalizaciju, iz DaiBaua su tražili nove investitore i pronašli ih u fondu South Central Ventures i tvrtki Henkel, koji su uložili značajna sredstva i tako osigurali daljnji rast platfrome. Iako nisu željeli reći o kojem iznosu se radi, otkrili su kako je u pitanju sedmeroznamenkasti iznos u eurima.

U trenutnim dinamičnim uvjetima rasta, osim financijskih sredstava obuhvaćenih spomenutom investicijom, za naš daljnji razvoj od velikog nam je značaja imati uza se snažne partnere koji sa sobom donose zavidno znanje, iskustvo i stručnost, istaknuo je Martin Pelcl, jedan od osnivača i generalni direktor platforme DaiBau.

DaiBau je u vrlo kratkom vremenu svoju digitalnu platformu uspješno pokrenuo i proširio po regiji, te tako potvrdio svoje mogućnosti i agilnost. Ova će nam investicija omogućiti da dodatno ubrzamo provedbu naše strategije digitalizacije stjecanjem uvida u krajnje korisnike i izvođače. Želja nam je da zajedno s DaiBauom dodatno unaprijedimo platformu te olakšamo pružanje inovativnih rješenja i pojednostavimo pristup informacijama različitim skupinama korisnika, dodao je Adrian Orbea, voditelj globalnog marketinga tvrtke Henkel. 

 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti