Digitalni laboratorij NSK podržao akciju Hrvatskog studentskog zbora za zaštitu medicinskog osoblja u borbi protiv širenja bolesti COVID-19

Hrvatski studentski zbor poziva sve koji su u mogućnosti da doniraju repromaterijal i dodatnu opremu kako bi se nastavilo s akcijom.

Martina Čizmić | 26.03.2020. / 18:18

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Iako zbog zabrane rada knjižnice, Digitalni laboratorij Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, trenutno ne radi za građane, to ne znači i da ne radi za vrijedno medicinsko osoblje. 

Slika nije dostupna Tko kaže da knjižnice ne mogu biti moderne? Kroz NSK vas vodi aplikacija temeljena na IoT senzorima, a možete i printati na 3D printeru

Tako su se zaposlenici Digitalnog laboratorija uključili u hvalevrijednu akciju izrade vizira za zaštitu medicinskog osoblja u borbi protiv širenja bolesti COVID-19 donacijom cjelokupne zalihe filamenata i posudbom 3D pisača.

Akciju je pokrenuo student Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Splitu Slaven Damjanović, a Hrvatski studentski zbor preuzeo je njezinu koordinaciju na nacionalnoj razini.

Slaven Damjanović - 1 Diljem Hrvatske zuje 3D printeri: Studenti se organizirali u borbi protiv koronavirusa

Hrvatski studentski zbor poziva sve koji su u mogućnosti da doniraju repromaterijal i dodatnu opremu kako bi se nastavilo s akcijom.

Svi upiti i prijedlozi vezani uz akciju Zboru se mogu uputiti elektroničkom poštom i preko stranice Zbora na društvenoj mreži Facebook.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti