Dodijeljene nagrade Hrvatskog dizajnerskog društva

Međunarodni žiri Hrvatskog dizajnerskog društva dodijelio je projektu Baggizmo nagradu za najbolji cjeloviti projekt

Tomislav Ćuto Tomislav Ćuto | 16.09.2016. / 11:06

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

U sklopu otvorenja Izložbe hrvatskog dizajna 1516 u Muzeju za umjetnost i obrt, održana je i svečanost dodjele nagrada i priznanja najboljim dizajnerskim radovima u osam pojedinačnih kategorija izložbe, kao i Velika nagrada Hrvatskog dizajnerskog društva, Ico-D Excellence Award te Nagrada HDD-a za životno djelo.

Ocjenjivački sud Izložbe hrvatskog dizajna 1516 činili su: Iva Babaja (grafička dizajnerica, Past President ico-D), Andrej Filetin (kreativni direktor), Marko Golub (kritičar vizualne umjetnosti i dizajna), Silva Kalčić (povjesničarka umjetnosti), Gjuro Korać (kreativni direktor), prof. Mladen Orešić (produkt dizajner), Koraljka Vlajo (voditeljica Zbirki dizajna MUO), te francuski dizajner tipografije Jean François Porchez i njemački produkt-dizajnerski dvojac Osko+Deichmann, odnosno Blasius Osko i Oliver Deichmann.

Nagrada HDD-a za životno djelo posthumno je dodijeljena dizajneru vizualnih komunikacija Željku Borčiću, a Velika nagrada HDD-a dodijeljena je projektu Design district Zagreb.

BAGGIZMO - nagrada za najbolji cjeloviti projekt 2015/16 godine

Nagradu za najbolji cjeloviti projekt / proizvod uručio je član Ocjenjivačkog suda Andrej Filetin, a nagradu su preuzeli Izvorka Jurić i Ladislav Jurić.

Baggizmo je jedinstvena praktična muška torba namijenjena za svakodnevno nošenje osobnih mobilnih elektroničkih uređaja i sitnih predmeta. Projekt uključuje ideju i incijativu za razvoj proizvoda, dizajn proizvoda (produkt dizajn), verbalnu komunikaciju (ime, slogan, tekstovi), vizualni identitet (brand, piktogrami, materijali), ambalažu (zaštitno i izložbeno pakiranje) te pripremu i provedbu Kickstarter kampanje (komunikacija, fotografije, mrežne stranice, video materijali, promotivni materijali, društvene mreže, KS platforma, PR) koja je uspješno realizirana sa 126% sakupljenih sredstava.

Baggizmo je prvi projekt hrvatskog produkt dizajna koji je proizvodnju svoje prve serije financirao putem grupnog financiranja.

Croatia in a box - posebno priznanje za dizajn ambalaže 2015/16 godine

https://backend.dnevnik.hr/media/images/small/Sep2016/61272404-croatia-in-a-box.jpg?fake=1474017122 

Nagradu i priznanje za najbolje radove u kategoriji ambalaže uručili su Blasius Osko i Oliver Deichmann, njemački dizajnerski dvojac Osko+Deichmann, a priznanje je primila Izvorka Jurić.

Croatia in a Box uključuje osmišljavanje verbalne i vizualne komunikacije, vizualnog identiteta te dizajn sistema pakiranja za različite kombinacije proizvoda. Osnovna ideja temelji se na komunikaciji Hrvatske baštine na drugačiji način od uobičajenog, u namjeri da se postavi identitet proizvoda koji bi predstavio tradicionalne vrijednosti i kulturnu baštinu Hrvatske na moderan i emotivan način.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti