Dođite na FER i upoznajte se sa "svjetlosnim mačevima" i električnim vozilima

U ponedjeljak 7. svibnja 2018. godine, građani će od 10 do 16 sati moći posjetiti FER i otkriti što sve istražuju na području energetike.

Martina Čizmić | 04.05.2018. / 14:09

Svjetlosni mač (Foto: Thinkstock) (Foto: Thinkstock)

U sklopu Dana energetike, koji se održavaju od 7. do 12. svibnja, zagrebački Fakultet elektrotehnike i računarstva otvorit će svoja vrata svim ljubiteljima energetike i znanosti.

Na Dan energetike, u ponedjeljak 7. svibnja 2018. godine, građani će od 10 do 16 sati moći posjetiti FER, rukovati "svjetlosnim mačevima" u Laboratoriju za visoki napon, prisustvovati pogonu male hidroelektrane u Laboratoriju za napredne mreže, posjetiti zračni tunel na 13. katu nebodera FER u Laboratoriju za obnovljive izvore, provozati se u malom električnom vozilu te se upoznati sa znanstveno istraživačkim projektima iz područja energetike na FER-u.

Laboratorij za visoki napon na FER-u (Foto: FER) (Foto: FER)

Broj mjesta za posjet laboratorijima je ograničen, stoga ako dolazite, javite se doc. dr. sc. Ivanu Rajšlu na ivan.rajsl@fer.hr.

Također, u isto vrijeme na FER-u će se održati i okrugli stol s temom "Demokratizacija i decentralizacija elektroenergetskog sektora", na kojem će sudjelovati predstavnici iz vodećih hrvatskih institucija, pdouzeća i udruga koje se bave energetikom. Rasprava na okruglom stolu namijenjena je stručnjacima iz energetike s pozivnicom te zainteresiranim medijima.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti