U četvrtak, 21. kolovoza 2014. u Rugvici nedaleko Zagreba, svi oni koji su i do sada obožavali proizvode koje nudi IKEA konačno će doći na svoje, jer jedan od najpopularnijih brandova za proizvodnju i prodaju namještaja počinje s radom u Hrvatskoj.

Otvorenje je zakazano navedenog datuma točno u 10 sati, tako da će, ne sumnjamo, svi oni koji su za IKEA proizvodima tragali uglavnom u Italiji (Villese) ili Austriji (Graz) doći na svoje i moći će kupovati "u svom dvorištu". IKEA je nedvojbeno jedan od najpoznatijih i najutjecajnijih svjetskih brandova, nedavno smo prenijeli zanimljiv video o deset činjenica koje potvrđuju navedenu tezu, a sada će svi ti silni proizvodi, od onih cijenom doista super konkurentnih do onih ekskluzivnih biti dostupni i u hrvatskoj IKEA-i. Sjajna je vijest da će od 9000 proizvoda koliko će ih biti dostupno nešto manje od 7000 imati istu ili nižu cijenu od onih koje IKEA nudi u Grazu i Villeseu.

Ako jedva čekate da prođete kroz vrata hrvatske IKEA-e, onda će vas sigurno razveseliti i dostupnost on-line izdanja kataloga na hrvatskom jeziku u kojem možete provjeriti sve proizvode koje će robna kuća imati u svojoj ponudi. Tiskano izdanje IKEA kataloga će imati 330 stranica, biti će distribuirano više od 200.000 primjeraka, ali u vrijeme modernih tehnologija sve to vam je, naravno, dostupno i putem vaših računala, tableta ili pametnih telefona. Kako IKEA i te kako prati moderne trendove i želi biti dostupna čim širem krugu potencijalnih kupaca uz katalog tu su i dvije IKEA aplikacije za najpopularnije mobilne operativne sustave. IKEA za iOS dostupna je, naravno na App Storeu, dok je verzija za Android dostupna na repozitoriju Google Play