Bijeg čovjeka koji je žrtve svojih manipulacija oštetio za svote koje se procjenjuju između 40 i 60 milijardi dolara podsjeća na radnju holivudskog filma, piše portal nova.rs te navodi da je srbijanska policija u međuvremenu zaplijenila skupocjeni stan u kojem je boravio.

Do Kwon i njegov suradnik Hon Chong Joon uhićeni su u zračnoj luci u Podgorici u ožujku, po međunarodnoj tjeralici, kada su pokušali privatnim zrakoplovom poletjeti za Dubai. Policajcima je bilo sumnjivo što su Kwon i Joon koristili putovnice Kostarike.

Kriptovaluta, ilustracija Propali "kralj kriptovaluta" uhićen u našem susjedstvu: Putovao je s lažnim papirima i pod lažnim imenom

Privođenje Do Kwona Crna Gora podignula optužnicu protiv "kralja kriptovaluta": Osumnjičen je za prevare teške 40 milijardi dolara

U međuvremenu, službena Podgorica još nije odlučiIa kome će biti izručeni te je dodala da će države koje ga traže morati pričekati ako se utvrdi da su se uhićeni ogriješili o domaće propise.

Južnokorejskog mešetara kriptovalutama vlasti njegove zemlje traže zbog prijevare i kršenja zakona o burzi, ali su za njim tragale i vlasti Singapura i Sjedinjenih Država, a beogradski portal piše kako bi pad i bijeg Do Kwona mogli poslužiti kao scenarij za neki film.

Do Kwon se dao u bijeg nakon bankrota svoje tvrtke koji je "zavio u crno investitore diljem svijeta".

On je u Beogradu viđen kako se vozi skupocjenom limuzinom, a koristio je i društvene mreže.

Srbija i Južna Koreja nemaju bilateralni sporazum o izručenju, ali je postojala obveza Srbije da bjegunca uhiti po Interpolovoj tjeralici, tim prije jer su ga tražile i druge zemlje.

Da neprijatnost za Srbiju bude veća, on je stanovao u blizini zgrade u kojoj živi načelnik beogradske policije Veselin Milić, piše beogradski portal nova.rs.  

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju