Domaća softverska tvrtka svrstana uz top 5 posto IT kompanija na svijetu po zadovoljstvu zaposlenika

Od ukupno 39 pokretača aktivnosti, Q je s njih čak 30 u 5 posto najboljih dok je prema ostalima među najboljih 10 posto.

Martina Čizmić | 08.07.2021. / 16:11

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Domaća IT tvrtka Q koja je uvrštena u elitno društvo 20 najboljih svjetskih web development tvrtki od strane platforme za rangiranje ''Clutch'', nedavno je dobila novo priznanje i to od Peakona, jedne od vodećih kompanija u svijetu za mjerenje angažiranosti i zadovoljstva zaposlenika. Naime, prema njihovoj ocjeni Q je svrstan među top 5 posto IT kompanija na svijetu u toj kategoriji.

Slika nije dostupna Hrvatska softverska tvrtka među 1000 najbrže rastućih kompanija u Europi

Peakon je platforma koja prikuplja podatke i povratne informacija zaposlenika, analizira ih te pruža uvide potrebne za poboljšanje poslovanja. Podaci se prikupljaju kroz anonimne ankete koje u Q-u zaposlenici rješavaju svaki mjesec.

Radili smo puno na zadovoljstvu zaposlenika, postavili si ambiciozne ciljeve, puno ulagali u angažman naših ljudi i danas po zadovoljstvu i angažiranosti ulazimo u sam vrh tehnoloških kompanija u svijetu. To nam je jedno od najljepših priznanja koje možemo dobiti, rekao je CEO Q-a, Filip Ljubić.

U velikom istraživanju kojeg provodi Peakon u više od 160 zemalja svijeta, hrvatski Q se našao na samom vrhu ljestvice u svim kategorijama pokretača angažiranosti. Neki od najbitnijih pokretača angažiranosti (engl. drivera) poput autonomije, rasta i razvoja te nagrađivanja zaposlenika Q je u top 5 posto. Od ukupno 39 pokretača aktivnosti, Q je s njih čak 30 u 5 posto najboljih dok je prema ostalima među najboljih 10 posto.

Uzevši u obzir činjenicu da imamo više od 500 tvrtki unutar našeg tehnološkog standarda, među kojima su i velike tvrtke, ovo je definitivno razlog za slavlje, ističu iz Peakona. Ovo priznanje svrstava Q uz bok velikim svjetskim IT tvrtkama, ne samo po poslovnim uspjesima, već i po zadovoljstvu svojih zaposlenika.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti