Dosada i karantena kao dobitna kombinacija: Korisnik YouTubea izradio pametni detektor pasa na cesti kako bi se oraspoložio

Korisnik YouTubea iskoristio je pandemiju kako bi istražio bi li ga promatranje pasa moglo oraspoložiti. Napravio je inteligentni detektor pasa koji bi ga upozorio da prolaze ispred njegove kuće i krenuo u "istraživanje".

Branimir Vorša | 30.03.2021. / 10:10

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Korisnik YouTubea Ryder, koji ima i svoj kanal Ryder Calm Down, spojio je svoje računalo s modulom kamere koji ima značajke umjetne inteligencije. Spojio je sve u poseban sustav pomoću algoritma za otkrivanje objekata namještenog da raspozna kad se u vidokrugu pojavi pas.

Jednom kad bi algoritam otkrio psa, Ryderu bi preko zvučnika stigla glasovna poruka da se vani nalazi pas. Program se može namjestiti i tako da prolaznici koji šetaju pse pored njegove kuće čuju i automatsku snimljenu poruku Rydera preko razglasa.

Poruka glasi: Sviđa mi se vaš pas!

Sam Ryder na kraju videa priznaje da ga je projekt oraspoložio, no nije siguran je li to zbog pasa ili zato što je potrošio puno vremena na izradu nečeg novog i zabavnog. No priznao je da je napokon napravio nešto što radi kako treba.

Ryder je svoj detektor pasa izradio pomoću Raspberry Pi mikroračunala i već spomenutog modula kamere sa AI značajkama. Algoritam koji je koristio zove se YOLO model za otkrivanje objekata.

Kako su prolaznici reagirali na iznenadne komplimente koji dolaze niotkud, pogledajte u videu.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti