Dropbox otvara svoj prvi ured u Europi

Dropbox je postalo još jedno hi-tech poduzeće koje otvara svoj ured u Irskoj, zemlji Guinnessa, zelenila i niskih korporativnih poreza.

Zimo Zimo Mario Breljak | 03.12.2012. / 13:14

Dropbox otvara svoj prvi ured u Europi

Dropbox je postalo još jedno tehnološko poduzeće koje otvara svoj ured u Irskoj, zemlji Guinnessa, zelenila i niskih korporativnih poreza.

Poznata usluga za spremanje podataka i njihovu sinkronizaciju putem interneta kao glavne razloge otvaranja ureda u Dublinu navodi veliku lokalnu koncentraciju talenta koji će im biti od koristi u daljnjem napretku. „Oduševljeni smo što ćemo se približiti milijunima naših europskih korisnika. Otvaranjem međunarodnog ureda u Dublinu u boljoj smo poziciji da pružamo naše usluge korisnicima dok i dalje nastavljamo rasti“, izjavio je Drew Houston, suosnivač i CEO Dropboxa.

Neki od poslova koji se otvaraju u dublinskoj podružnici Dropboxa uključuju računovođe, IT inženjere i razvojne programere koji trebaju biti u stanju pokrenuti i održavati nove sustave u Europi koji će pomoći u napretku Dropboxa kao poduzeća. Međutim, mnogi kao razlog otvaranja ureda u Irskoj leži u tome što su nedavno zakonodavne vlasti smanjile poreze koje poduzeća trebaju plaćati za više od 60%.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti