Dva mjeseca nakon Barcelone, najnoviji Honorov flagship dostupan i u Hrvatskoj

Honor Magic5 Pro dobio je izuzetno visoke ocjene na DxOMarkovoj ljestvici kamera pametnih telefona.

Martina Čizmić | 25.04.2023. / 16:48

Predstavljanje Honor Magic5 Pro u Zagrebu (Foto: Zimo)

Nakon što je europskoj publici predstavljen u Barceloni na Mobile World Congressu, Honorov flagship uređaj, Magic5 Pro, stigao je i u Hrvatsku. Kako je istaknuto na predstavljanju u Zagrebu, Magic5 Pro dolazi uz poboljšan dizajn, zaslon, kameru i performanse.

Prilikom predstavljanja Honor Magic5 Pro, poznati hrvatski fotograf Tomislav Može održao je radionicu na kojoj je prisutnima pokazao kako najbolje iskoristiti napredne mogućnosti snimanja fotografija i videozapisa koje ovaj pametni telefon omogućuje. Podsjetio je kako je ovaj telefon dobio izuzetno visoke ocjene na DxOMarkovoj ljestvici kamera pametnih telefona. 

Magic5 Pro testirao sam na putovanju u Veneciji i telefon me oduševio svojim mogućnostima te ni u jednom trenutku nisam osjetio potrebu da koristim svoj primarni fotoaparat. Osim odličnih fotografskih mogućnosti, uređaj snima i vrhunski 4K video. Napravio sam usporedbu s profesionalnom filmskom kamerom koja je 7 puta skuplja i ni ja ni kolege nismo primijetili značajnu razliku, istaknuo je Može.

Predstavljanje Honor Magic5 Pro u Zagrebu (Foto: Zimo)

Honor Magic5 Pro ima 6,81-inčni LTPO zaslon, HDR razine svjetline do 1800 nita, uz HDR10+ i IMAX Enhanced certifikat. Na stražnjoj strani nalazi se sustav trostruke kamere koja se sastoji od 50MP širokokutne, 50MP ultra-širokokutne i 50MP telefoto kamere. S povećanom veličinom senzora i većim otvorom blende te novim senzorom za fotografije visoke razlučivosti, Magic5 Pro namijenjen je svima koji žele snimati fotografije koje izgledaju gotovo kao da su snimane profesionalnim fotoaparatom. U tome bi im trebao pomoći nova Ultra Fusion Computational Optics tehnologija – računalno optički algoritam koji nadopunjuje sustav kamere te drastično poboljšava jasnoću slike pri 3,5x-100x zumiranju.

Ovaj uređaj dolazi sa Snapdragon Gen 2 čipsetom, prvim SoC-om koji donosi integriranu Wi-Fi i bluetooth povezivost, što omogućava 200% bolje Wi-Fi performanse i smanjenu latenciju. Za cjelodnevno korištenje zaslužna je baterija kapaciteta 5100 mAh, s podrškom za Honor SuperCharge 66W žično i 50W bežično punjenje.

Uređaj koristi MagicOS 7.1 temeljen na Androidu 13, uz niz pametnih značajki kao što su MagicRing za suradnju na više uređaja i Magic Text za inteligentno prepoznavanje teksta. Nova verzija Magic 7.1 operativnog sustava nudi i optimizirano iskustvo igranja uz nižu potrošnju energije.

Predstavljanje Honor Magic5 Pro (Foto: Zimo)

Honor Magic5 Pro koristi UFS 4.0 memoriju s brzinom pohrane do 4000 Mbps, što je 100-postotno poboljšanje u odnosu na UFS 3.1, te novi LPDDR5X DRAM.

Honor Magic5 Pro u Hrvatskoj će biti dostupan samo u boji Midnight Black po cijeni od 1199 eura.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti