Dvojica Vukovaraca dječačku su strast pretvorili u inovativne proizvode: Dunav nas je zapečatio do kraja života

Odrasli na pecanju, Miroslav i Goran su ostali povezani s rijekom i odlučili stvoriti proizvod temeljen na starim receptima, što pokazuje snagu uspomena i tradicije.

Zimo Zimo | 23.10.2024. / 12:50

Startaj Hrvatska, 27.10.
Startaj Hrvatska, 27.10. (Foto: Nova TV)

 U drugoj epizodi ''Startaj Hrvatska'' gledateljima će se predstaviti Vukovarci Miroslav Balaž i Goran Terzić, koji su odlučili svoju dječačku strast prema pecanju pretočiti u proizvode poput kobasica, ćevapčića i burgera od riječne ribe u brandu ''Panonica''. Ova nevjerojatna ideja naizgled zvuči nemoguće, no Miroslav i Goran dokazali su suprotno.

Njihova poslovna avantura započela je u rodnom Vukovaru, gradu koji za njih simbolizira mnogo više od samog mjesta odrastanja.

Djed je uvijek imao ribe i od nje je radio svašta. Tada sam prvi put probao ribasicu – kobasicu napravljenu od ribljeg mesa. Baš i nije bila ukusna, ali to su doticaji s djetinjstvom, prisjeća se Miroslav, čija je inspiracija ribljim proizvodima proizašla iz obiteljskih tradicija. Iako prvi pokušaji nisu bili uspješni, te uspomene iz djetinjstva pokrenule su stvaranje potpuno novog i originalnog proizvoda.

Njihov proizvod, baziran na djetinjstvu uz Dunav, donosi nešto novo na hrvatsko tržište.

Dunav nas je zapečatio do kraja života, kaže Miroslav, ističući kako je upravo rijeka bila izvor inspiracije i ideje za njihove proizvode.

Odrasli na pecanju, Miroslav i Goran su ostali povezani s rijekom i odlučili stvoriti proizvod temeljen na starim receptima, što pokazuje snagu uspomena i tradicije.

Zajednički pothvat Miroslava i Gorana doveo ih je na audiciju projekta ''Startaj Hrvatska'', gdje su se predstavili uz podršku kuhara Jana Medaka.

Potrebno je puno hrabrosti za dobiti jedan ovako ozbiljan proizvod, komentirao je Jan koji je na audiciji pripremao jela od njihovih proizvoda.

Ne propustite drugu epizodu ''Startaj Hrvatska'' ove nedjelje u 16 sati na Novoj TV u kojoj možete doznati sve o putu koji su Miroslav i Goran prošli od dječačkih radosti uz rijeku do toga da svoje proizvode stavljaju na police velikog trgovačkog lanca.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti