Jedna od najvećih internetskih kompanija -- eBay u Splitu planira zaposliti do 200 programera čime bi postala jedna od najvećih IT kompanija u Hrvatskoj.

Naime, eBay je u Hrvatsku stigao preko američke kompanije Where koja je u Splitu početkom godine otvorila podružnicu gdje zapošljava 15-ak programera

, no broj zaposlenih povećat će se do čak pet puta, doznaje Poslovni dnevnik.

'Trenutačno smo u fazi usklađivanja i zato imamo kontakte i s eBayom za Europu kako bismo se integrirali u njihovo poslovanje. No Where će prema informacijama koje zasad imamo ostati samostalan poslovni subjekt', kaže Bruno Batarelo voditelj poslova tvrtke Where za Hrvatsku.

eBay je kupio Where kako bi podupro razvoj PayPala, a osnovna djelatnost kompanije su geolokacijske usluge, odnosno Where je u neku ruku konkurent Googleovim Mapsima, dok se PayPal, koji je u vlasništvu eBaya, bavi se plaćanjima preko interneta, piše Poslovni.hr.

Iako usluge eBaya i PayPala već postoje u Hrvatskoj, nije poznato hoće li eBay otvoriti urede i krenuti sa prodajom svojih aktivnosti.

'Ono što mi sa strane Wherea znamo jest da smo prije radili razvoj i da nas eBay želi upravo stoga kako bi nastavio s razvojem jer smo se u tome dokazali', nadodaje Batarelo.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju