Internetska platforma za online učenje, openSAP, koja korisnicima nudi besplatne tečajeve iz različitih područja (tzv. MOOC - massive open online courses), dosegnula je broj od tri milijuna upisanih polaznika, objavila je tvrtka SAP koja stoji iza platforme. Naime, samo u ovoj godini tim tečajevima je pristupilo više od 700 tisuća novih polaznika, što je do sada najveći broj od pokretanja platforme.

Približno trećina onih koji su se prijavili tijekom 2018. godine odabrali su neku od edukacija o najnovijim inovacijama koje se koriste u poslovanju inteligentnih tvrtki.

Neprestani rast broja prijava na edukacijske tečajeve na našoj platformi za učenje openSAP, dokaz je sve veće potražnje za novim znanjima i sve raširenije svijesti o potrebi cjeloživotnog učenja u današnjim inteligentnim tvrtkama, izjavio je Bernd Welz, direktor u tvrtki SAP, zadužen za razvoj rješenja utemeljenih u znanju. Sve više tvrtki digitalizira svoje poslovanje te od svojih zaposlenika traže vladanje nizom novih vještina. Zato će potreba za prilagodljivim oblicima obrazovanja i dalje rasti.

Što se tiče korištenja platforme openSAP u Hrvatskoj, podaci iz godine u godinu ukazuju na rast broja korisnika te broja upisanih tečajeva. Tijekom 2018. godine, platforma openSAP je dosegnula broj od 658 registriranih korisnika iz Hrvatske koji su do danas upisali sveukupno 2730 tečajeva.

Također, do kraja ove i početkom iduće godine, na platformi openSAP bit će besplatno dostupno nekoliko novih poslovnih tečajeva:

SAP Leonardo Machine Learning Foundation – An Introduction (od 25. rujna do 5. prosinca 2018): Uvodni tečaj u strojno učenje s primjenama te tehnologije u svakodnevnom poslovanju, na platformi SAP Leonardo.

Intelligent ERP with SAP S/4HANA Cloud (7. studeni – 6. prosinac 2018): Oni koji će pohađati ovaj tečaj naučit će kako se platforma SAP S/4HANA Cloud može iskoristiti za rad s tehnologijama kao što su strojno učenje, prognostička analiza i interakcija među strojevima prirodnim jezikom, kroz primjenu aplikacije SAP CoPilot Web.

Create and Deliver Cloud-Native SAP S/4HANA Extensions (14.studeni – 20. prosinac, 2018): Tečaj tijekom kojeg se u potpunosti svladava izrada, testiranje i isporuka visoko-kvalitetnih ekstenzija za rješenje SAP S/4HANA.

Integration – The Key to the Intelligent Enterprise (19. studeni – 18. prosinac 2018): Edukacija koja nudi cjelovit pregled SAP-ovih integracijskih opcija – raznih rješenja za povezivanje podataka u poslovanju jedne tvrtke.

Freedom of Data with SAP Data Hub (15. siječanj – 6.ožujak 2019): Ovaj tečaj namijenjen je programerima aplikacija, modelarima baza podataka, informacijskim inženjerima, podatkovnim znanstvenicima i analitičarima specijaliziranima za tehnološke tvrtke. Tečaj donosi pregled mogućnosti rješenja Data Hub.

Reimagine Customer Experience with SAP C/4HANA (bit će dostupan početkom 2019): Tečaj koji korisnike podučava gradnji dugoročne konkurentnosti i metodama održavanja trajne odanosti tržišnoj marki - uz pomoć alata koje nudi rješenje SAP C/4HANA.

Cilj edukativne platforme openSAP je ostvarenje koncepta inteligentne tvrtke. OpenSAP pruža neograničen pristup edukativnim sadržajima, na prilagodljiv način, kako pojedincima tako i kolektivima. OpenSAP će nastaviti širiti ponudu edukativnih sadržaja, onako kako se nove tehnologije budu pojavljivale, tijekom 2019. godine, ali i nakon toga.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju