Ekskluzivne snimke s adrenalinske vožnje: Stazom na Grobniku uskoro će tutnjati NASCAR-ove jurilice, pogledajte kako to izgleda iz prve ruke

Prije nego što stazom na Grobniku zagrme automobili NASCAR prvenstva, provozala se i ekipa Dnevnika Nove TV. Donosimo ekskluzivne snimke s adrenalinske vožnje automobila u kojem će Niko Pulić predstavljati Hrvatsku na prestižnom oktanskom spektaklu.

Katarina Jusić | 12.11.2020. / 21:52

Galerija

Niko Pulić predstavljat će Hrvatsku na NASCAR natjecanju.

Nešto potpuno novo, zadnji pogon, 400 i nešto konja, ogromno, velik. Malo je čudno za one automobile koje smo do sad vozili, priča Pulić.

Provozao je i nas. Prvi smo put ušli u NASCAR i osjetili snagu, brzinu i zavoje. Svi modeli koji se natječu su isti. Postižu brzinu do 245 kilometara na sat. Dozvoljene su samo sigurnosne preinake, kao i tlak te nagib guma.

Grobničkom ljepoticom jurit će 22 automobila NASCAR natjecanja iz cijeloga svijeta..

Američki festival brzine stigao je na hrvatski asfalt koji je zamjena za Česku, a razlog je koronavirus.

Uvijek tražimo mjesto koje nije samo atraktivno zbog staze, već da je i okolica zanimljiva, a mislim da ovdje imate odličan potencijal za velike svjetske događaje, rekao je Jerome Galpin, predsjednik NWES-a.

Iako zbog pandemije utrka nije otvorena za publiku, velik je to ulog za budućnost.

Ovo je jedan novi iskorak koji daje korak više u rejtingu staze. Smatramo to ulaganjem u budućnost, kaže Robert Žiković, član Uprave Automotodroma Grobnik.

S publikom ili ne, sobe u malom hotelu bukirane su i prije same potvrde održavanja natjecanja. Popunjeni smo Talijanima koji očito ne dolaze pratiti kao gledatelji samu manifestaciju, već se radi o natjecateljima i popratnim članovima klubova, otkrio je iznajmljivač Sandi Cvečić.

Ljubitelji oktanskih sportova i pravi znalci svjesni su što ovo znači. Ovo je stvarno nešto nesvakidašnje za nas, općenito za Hrvatsku, kaže Alen iz Grobnika.

A kakva je prednost nakon vožnje i očekivanja od utrke? Nije to posebna prednost što sam tu rođen 'ajmo reći, ali možda je možda mala prednost. Treba se sprijateljiti s malom bebom. Ako se uklopi to sve, plus tehnička podrška i inženjeri koji to rade, da dorade prema mom stilu vožnje, može biti dobro, priča Niko Pulić.

A dobre stvari za hrvatsku automobilističku scenu su pred vratima. NASCAR je stigao, svjetsko reli prvenstvo stiže iduće godine, a s time i zarada i promocija.

Prilika je pred nama i treba je iskoristiti, a prvi brzinski spektakl kreće za vikend.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti