Elegancija i blještavilo: Predstavljena dijamantna maska vrijedna 250.000 dolara i narudžbe pljušte, no štiti li od koronavirusa?

Svijetu je otkrivena još jedna nevjerojatno skupocjena maska za lice napravljena od dijamanata i bijelog zlata te s cijenom od 250.000 dolara. Luksuzna kompanija za kreiranje i proizvodnju nakita koja ju je napravila pojašnjava kako su htjeli unijeti mrvicu blještavila i elegancije u naš suživot s koronavirusom. No štiti li ta maska uopće od zaraze?

Branimir Vorša | 12.10.2020. / 15:13

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Luksuzna kompanija za kreiranje i proizvodnju nakita predstavila je masku za lice vrijednu 250.000 dolara, napravljenu od 3040 dijamanata i s ukupno 73,27 karata. Dijamanti su utaknuti u mrežu zajedno s bijelim zlatom, a maska teži 156,9 grama.

Sama po sebi ta maska neće zaštititi nikoga od novog koronavirusa, već je zamišljena za nošenje preko regularne zaštitne maske za lice.

Dizajnirao ju je osnivač tvrtke Jacob Arabo i bila je zamišljena kao jedinstveni primjerak, no iz kompanije tvrde da je interes za njom toliko velik da su otvorili mogućnost personaliziranog naručivanja.

Sad kad svi diljem svijeta moraju nositi maske za lice, gospodin Arabo  odlučio je dodati blještavilo i eleganciju u dio naše svakodnevice, pojašnjava Keith Strandberg iz Jocob & Co.

Blještavilo i elegancija u doba pandemije nisu dobro primljeni u medijima, a mnogi smatraju da se time šalje potpuno kriva poruka.

No Jacob & Co nisu napravili najskuplju masku za lice, već ju je napravila izraelska tvrtka za proizvodnju nakita, a njezina je cijena 1,5 milijuna dolara. U tu masku, prema narudžbi kupca, može se ugraditi i najbolji N99 filter, tako da ona barem i pruža zaštitu, uz suludu cijenu.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti