Elon Musk može biti iznimno zadovoljan prodajom ovog automobila u Europi

Odlične prodajne brojke iz studenog mogle bi biti još bolje za prosinac.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 30.12.2022. / 15:00

Tesla Model Y (Foto: Afp)

Iako posljednjih dana u medijima dominiraju negativne priče oko Tesle, ponajviše zbog velikog pada cijene dionice i usporavanja potražnje za njihovim električnim vozilima, njihovi su automobili i dalje iznimno popularni i odlično se prodaju diljem svijeta. Već smo pisali o uspjehu koji je Model Y postigao u Norveškoj. Na tom je tržištu ove godine Model Y oborio rekord po broju prodanih primjeraka koji je još davne 1969. godine postavila VW Buba.

Model Y Popularnost ovog automobila toliko je velika da je oborio prodajni rekord VW Bube iz 1969. godine

No ovaj automobil nije popularan samo u Norveškoj, već i diljem Europe. Kako naglašavaju na Electreku, do sada nije bila rijetkost da Teslini modeli budu najprodavaniji na pojedinim europskim tržištima, no sve do nedavno nikada nisu bili najprodavaniji na ukupnom europskom tržištu.

To se sada promijenilo. Prema podacima o prodaji automobila na europskom tržištu, najpopularniji automobil u studenom bio je upravo Teslin Model Y. Zanimljivo, prvo mjesto na toj listi na području cijele Europe ovaj je automobil prvi put zauzeo u rujnu, no zbog manje količine isporuka iz Kine, prodaja je pala u listopadu.

Nedavno su objavljeni podaci za studeni i Model Y ponovno je postao najprodavaniji automobil na području Europe - dakle, ne samo među električnim vozilima, već na cijelom tržištu.

Nezadovoljni vlasnici Tesle Nakon velikog pada dionice Tesle, Musk je poslao poruku zaposlenicima: “Ne zamarajte se”

Tijekom tog razdoblja Muskova je tvrtka prodala više od 19 tisuća Modela Y, a predviđanja analitičara govore kako u aktualnom mjesecu možemo očekivati još bolje prodajne brojke. Naime, samo u Norveškoj već je dostavljeno oko 5 tisuća komada ovih automobila. Veliki razlog povećanja prodaje ovog automobila na europskom tržištu leži i u Teslinoj tvornici u Berlinu koja trenutačno proizvodi 3 tisuće Modela Y tjedno, dok ostali modeli stižu iz tvornice u Šangaju.

Izvor: Electrek

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti