Cijena dionice Tesle u velikom je padu, a dioničari su nezadovoljni novim Muskovim potezom

Iako Musk govori drukčije, dioničari Tesle nisu previše oduševljeni situacijom s Twitterom.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 15.12.2022. / 09:52

Elon Musk (Foto: Afp)

Iako Elon Musk tvrdi kako će njegova akvizicija Twittera dugoročno koristiti Tesli i njezinim dioničarima, dio investitora nije uvjeren u takav scenarij. Dionica Tesle u velikom je minusu otkad je Musk preuzeo kompaniju (čak 60 posto) te je njezina cijena na najnižoj razini u posljednje dvije godine.

Smartphone Musk najavio jedan od najvećih noviteta na Twitteru od pokretanja ove mreže

Poboljšanju situacije nije doprinio niti novi i, prema nekim analitičarima, neočekivan Muskov potez. Naime, on je prodao još 20 milijuna dionica tvrtke vrijednih oko 3,5 milijardi dolara, nakon što je prošli mjesec prodao dionice vrijedne oko četiri milijarde dolara. Zbog ulaganja u Twitter s prodajom Teslinih dionica počeo je u travnju, kada je prodao dionice u vrijednosti 8,5 milijardi dolara, dok je u kolovozu prodao dodatne dionice u vrijednosti oko sedam milijardi dolara

Prema Tech Crunchu, Elon Musk trenutačno posjeduje još oko 66 milijardi dolara dionica Tesle, no pitanje je je li gotov s prodajom dionica ili će u budućnosti nastaviti ovim tempom kako bi financirao otplatu duga i kredit s visokim kamatama koji je digao zbog Twittera.

Dio investitora kritizirao je Muska zbog nepredvidljivosti oko prodaje dionica - godinama je govorio kako neće prodavati dionice tvrtke, a nakon prve prodaje, na koju je bio primoran kako bi financirao kupovinu Twittera, rekao je da je to - to. Ipak, svoju je riječ otada prekršio tri puta.

Elon Musk "Otvoren sam za tu ideju": Musk otkrio koju bi sljedeću kompaniju mogao preuzeti

Dioničari Tesle, osim što je dio njih nezadovoljan Muskovim angažmanom oko Twittera, od njega traže i otkup dionica dok su one na ovako niskoj razini, što je izvršni direktor tvrtke najavio kao mogućnost za sljedeću godinu.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti