"Otvoren sam za tu ideju": Musk otkrio koju bi sljedeću kompaniju mogao preuzeti

Je li Muskova borba za slobodu govora na internetu završila akvizicijom Twittera ili njegovi planovu uključuju i preuzimanje drugih kompanija?

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 12.12.2022. / 09:36

Elon Musk (Foto: Afp)

Elon Musk želi od Twittera napraviti mjesto na kojem će biti omogućena sloboda govora i na kojem neće biti zabrane sadržaja, a niti blokade korisnika zbog dijeljenja svojih stavova i razmišljanja. Naravno, neka granica u toj komunikaciji mora postojati, a gdje je ta granica, Musk je pokazao s kontroverznim reperom Kanyeom Westom, kojeg je prvo vratio na Twitter, a onda ga naknadno ponovno izbacio zbog tvitova u kojima je poticao na nasilje.

Twitter Twitter uvodi pretplatu i ima neugodno iznenađenje za korisnike Appleovih mobilnih uređaja

Nakon kupovine Twittera, koji je platio 44 milijarde dolara, postavlja se pitanje što Musk, kao zaštitnik slobode govora na internetu kakvim se predstavlja, namjerava sljedeće napraviti. Sigurno je da možemo očekivati nekakve promjene na samom Twitteru, no razmišlja li Musk i o nekoj novoj akviziciji i preuzimanju neke društvene mreže ili platforme?

Potencijalni odgovor na to pitanje saznali smo na temelju njegove konverzacije s korisnicima Twittera. On je sudjelovao u raspravi koju je započeo konzervativni politički komentator Dave Rubin, koji je napisao da je politička manipulacija Googlea i YouTubea puno gora u odnosu na manipulaciju Twittera, na što je Musk reagirao emojijem koji razmišlja. U raspravu se uključio i jedan korisnik koji je Musku sugerirao da bi mogao kupiti i pretplatničku izdavačku platformu Substack, koja je posljednjih godina sve popularnija i koriste je brojni poznati novinari, analitičari i stručnjaci brojnih industrija.

Tako bi Musk, kako je napisao korisnik, pored informacijskog sloja koji kontrolira s Twitterom, sada kontrolirao i "narativni sloj interneta". Elon Musk na to je odgovorio da je "otvoren za tu ideju".

Slika nije dostupna Kreće li Mark Zuckerberg u obračun s Elonom Muskom i Twitterom?

To, naravno, ne znači da sutra možemo očekivati preuzimanje Substacka, no poznavajući Muska, ne treba sumnjati u to kako bi mogao barem razmisliti o toj ideji i provjeriti što bi mogao dobiti eventualnom kupovinom spomenute platforme.

Izvor: Business Insider

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti