"Najhrabrija osoba na planetu": Musku stižu pohvale zbog načina na koji upravlja Twitterom

Reed Hastings iz Netflixa kaže da Musk ima drukčiji način upravljanja kompanijom, no prema Musku i onome što radi ima veliko poštovanje.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 01.12.2022. / 13:33

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Situaciju s Twitterom od Muskova preuzimanja kompanije možemo nazvati kaotičnom i dinamičnom. Musk je u svom stilu, bez nekog čekanja ili zadrške, krenuo s promjenama koje je planirao, koliko god se to mnogima ne sviđa.

Elon Musk Musk pun optimizma: Očekuje da bi broj korisnika Twittera mogao premašiti milijardu

Mnogi su ostali bez posla, a cijeli proces bio je toliko kaotičan da su na kraju mnoge otpuštene zaposlenike morali zvati natrag i ponovno im ponuditi radno mjesto. Najavio je i prestanak udaljenog rada, zaposlenicima koji nisu dobili otkaz poručio je da će ili prihvatiti radoholičarsku kulturu ili da će morati napustiti kompaniju, dok je na mrežu vratio neke osobe čiji su računi ranije suspendirani.

Mnogi se s takvim načinom vođenja kompanije ne slažu - dio korisnika već koketira s alternativnim mrežama ili je napustio Twitter (pri čemu treba naglasiti kako se Musk pohvalio velikim brojem novih korisnika), no veći je problem što je dio oglašivača prestao sa svojim reklamnim kampanjama.

No dok na mreži možemo pročitati različite kritike načina na koji Elon Musk vodi svoju kompaniju, dio direktora iz Silicijske doline prilično je impresioniran onim što Musk radi i načinom na koji to radi. To se pogotovo odnosi na suosnivača Netflixa Reeda Hastingsa. Koliko je očaran njime, dovoljno govori podatak da ga je nazvao najhrabrijom i najkreativnijom osobom na planetu.

Hastings je uvjeren da, iako Musk ima drukčiji stil upravljanja od njegova, on zaista pokušava pomoći napraviti dobro za ovaj svijet te vjeruje u slobodu govora i njezinu ulogu u demokraciji. Ja to ne bih tako napravio, no pokazujem duboko poštovanje, komentirao je Muskove poteze vezane za slobodu govora.

Twitter Twitter ponovno planira pokrenuti uslugu verifikacije računa

O Musku je ovaj tjedan govorio i o Mark Zuckerberg, kojeg posebno zanima način na koji će se Twitter odnositi prema moderiranju sadržaja, što je problem za sve društvene mreže. Smatra kako je pohvalno da platforme isprobavaju različite pristupe tom problemu.

Smatra kako se ljudi mogu i ne moraju slagati oko toga što i na koji način radi Musk, no i da će biti prilično zanimljivo vidjeti kako će se stvari odviti. Pretpostavljam da neće sve raditi, no neke bi stvari ipak mogle upaliti, komentirao je Zuckerberg poteze koje je Musk napravio i tek mora napraviti na Twitteru.

Izvor: Reuters


 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti