Nova društvena mreža želi privući korisnike nezadovoljne Muskovim Twitterom

Post je zamišljen kao “mjesto za pristojno debatiranje ideja, učenje od stručnjaka, novinara, individualnih kreatora i drugih; mjesto za slobodnu konverzaciju i zabavu”.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 21.11.2022. / 13:50

Post (Foto: Post.news)

Muskovo preuzimanje Twittera i sav kaos koji je uslijedio nakon toga, ostavio je određene posljedice. Osim što su mnogi ostali bez posla te je Twitter izgubio dio oglašivača, dio korisnika najavio je brisanje profila na ovoj mreži i okretanje alternativama. Za sada je, čini se, ta brojka mala i, ako se situacija s vremenom smiri, dugoročno možda neće biti nekih većih posljedica ovog kaosa na kompaniju i društvenu mrežu.

Mastodon Alternativna društvena mreža: Mastodon je privukao pažnju dijela korisnika Twittera nezadovoljnih Muskom

Ipak, zbog svega što se događa u posljednje vrijeme s Twitterom pojavile su se neke nove društvene mreže koje pokušavaju iskoristiti tu situaciju i privući korisnike koji su napustili Muskovu mrežu ili razmišljaju o tome. Već smo pisali o Mastodonu koji je privukao veliku pažnju medija, ali i novih korisnika, a jedna od tih mreža koje žele izazvati Twitter, a koja je tek u povojima, jest i - Post.

Ono po čemu je ova mreža zanimljiva jest po svom osnivaču. Riječ je o bivšem izvršnom direktoru Wazea Noamu Bardinu koji je Post zamislio kao mjesto za pristojno debatiranje ideja, učenje od stručnjaka, novinara, individualnih kreatora i drugih; mjesto za slobodnu konverzaciju i zabavu.

Prema Bardinu, danas se komunikacija na društvenim mrežama često svodi na prijetnje, uvrede i gubljenje vremena. S Postom želi ponovno vratiti vrijeme kada su društvene mreže bile zabavne i kada se na njima moglo nešto naučiti i “komunicirati s cool ljudima”. Ova mreža, na čijim se opcijama aktivno radi, neće imati ograničenja oko dužine objava, a kao što smo na to navikli, sadržaj će se moći lajkati, komentirati, dijeliti itd.

Elon Musk Muskov ultimatum doveo zaposlenike Twittera pred zid: Prihvatiti njegovu radoholičarsku kulturu ili otići

Post će omogućiti prikaz sadržaja s različitim izvora putem jednostavnog sučelja bez potrebe za otvaranjem tog sadržaja na različitim internetskim stranicama, a korisnici će moći davati napojnice kreatorima sadržaja.

Kako se mreža i dalje testira, broj njenih korisnika nije velik, no zato postoji velika lista čekanja brojnih korisnika koji žele isprobati nešto novo i iskušati Post.

Izvor: 9to5Google
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti