Musk najavio jedan od najvećih noviteta na Twitteru od pokretanja ove mreže

Ekipa iz Twittera mnogo se godina protivila povećanju broja znakova, no ipak su popustili prije pet godina, kada je omogućena objava dvostruko većeg broja znakova.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 13.12.2022. / 11:23

Smartphone (Foto: Getty Images)

Jasno je kako Twitter prije i nakon preuzimanja Elona Muska nije ista društvena mreža. Iako su na početku Muskove akvizicije dominirale druge teme - od otkaza u kompaniji pa do napuštanja mreže nekih korisnika, sada je u prvom planu sama društvena mreža te promjene i poboljšanja koje na njoj možemo očekivati.

Elon Musk "Otvoren sam za tu ideju": Musk otkrio koju bi sljedeću kompaniju mogao preuzeti

Musk je već predstavio, odnosno najavio neke novitete, a prije dva dana putem ove društvene mreže objavio je još jednu promjenu na Twitteru koja bi za neke mogla predstavljati i najveći i najvažniji novitet do sada. Riječ je o - broju znakova.

Ta je brojka dugo godina iznosila 140, čime je ova mreža imitirala SMS, odnosno njezini su je osnivači zamislili kao mjesto na kojem će korisnici moći u kratkim crtama iznositi svoja mišljenja i stavove. Kako je rasla popularnost Twittera, korisnici su tražili povećanje tog broja znakova jer su za neke duže poruke morali objavljivati više povezanih tvitova. Prije pet godina ekipa iz tvrtke dopustila je povećanje broja znakova na 280, a čini se kako bi se taj broj znakova uskoro mogao višestruko povećati.

Naime, u razgovoru s korisnicima Twittera Musk je potvrdno odgovorio na pitanje je li istina da će se maksimalan broj znakova na mreži povećati na četiri tisuće. Trenutačno nisu poznati nikakvi detalji o novom povećanju broja znakova, odnosno nije poznato kada bi mogla biti dostupna ta opcija ni kome. S obzirom na to da je Twitter ponovno lansirao pretplatničku opciju Twitter Blue, koja omogućuje neke dodatne opcije, uključujući i plavu kvačicu za verifikaciju, čini se logičnim da bi Musk mogao omogućiti objavu tvitova s više znakova samo za pretplatnike.

Slika nije dostupna "Najhrabrija osoba na planetu": Musku stižu pohvale zbog načina na koji upravlja Twitterom

Podsjetimo, cijena mjesečne pretplate za Twitter Blue iznosi osam dolara preko weba, no ako je kupujete putem Appleova App Storea, onda je potrebno plaćati čak 11 dolara mjesečno.

Izvor: GSM Arena

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti