Biti poduzetnik nije lako, a zašto je tome tako govori podatak o bogatstvu Elona Muska, izvršnog direktora Tesla Motorsa, SpaceX-a i Solar Cityja.

Izgleda da Musku zadnje vrijeme sve ide za rukom, pa je tako njegova kompanija Tesla Motors zabilježila sjajne rezultate prodaje u posljednjem kvartalu, što je podiglo cijenu dionice, a samim time i bogatstvo Elona.

No čovjek koji je jedva platio razvod braka i noći provodio na kauču svojih prijatelja, samo je ove godine dogurao do vrijednosti od 5 milijardi dolara.

Vidjeli smo nekoliko slučajeva u kojem su se zapalili Teslini automobili što je dionicu gurnulo strmoglavo prema dolje, pa je tako nakon što su mediji popratili ovaj događaj, cijena pala za 30% na svega 134 dolara. Nakon trećeg slučaja cijena je pala još niže, a Bloomberg je istaknuo kako je Musk izgubio u samo dva dana čak 1.5 milijardi dolara, te još više od mjeseca rujna.

Bez obzira na ovakve drastične uspone i padove, Tesla bi za 20 godina mogao biti novi BMW ili Mercedes, pa se tako ovakve stvari neće više niti osjetiti.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju