Eric Schmidt: Zeznuo sam na društvenim mrežama [VIDEO]

Bivši CEO Googlea, Eric Schmidt, na D9 konferenciji rekao je da je predvidio rast Facebooka i LinkedIna, te kako se smatra odgovornim za neuspjeh Googlea na tom području.

Zimo Zimo Zimo | 01.06.2011. / 15:39

Eric Schmidt: Zeznuo sam na društvenim mrežama [VIDEO]

Bivši CEO Googlea, Eric Schmidt, na D9 konferenciji rekao je da je predvidio rast Facebooka i LinkedIna, te kako se smatra odgovornim za neuspjeh Googlea na tom području.

Eric Schmidt u razgovoru sa kontroverznim novinarima punim neugodnih pitanja Walt Mossbergom i Karom Swisher na konferenciji D9 priznao je neke od svojih pogrešaka i objavio smrt za IT kakav danas poznajemo.

Schmidt se nije u potpunosti povukao iz Googlea već obavlja sastanke sa vladama, organizacijama i klijentima diljem svijeta, dok je svoju ulogu prepustio mlađem suosnivaču Googlea Larry Pageu.

Na konferenciji, Schmidt je istaknuo kako je punih pet godina gledao ogroman rast Facebooka i LinkedIna te kako nije ništa poduzeo po tom pitanju, za što smatra sebe odgovornom osobom, te ujedno i žali za time.

'Konkretno sam znao što treba učiniti, no nisam to učinio.' - istaknuo je Eric te dodao 'CEO mora preuzeti odgovornost. Zeznuo sam.'

Nakon tog pitanja slijedilo je podpitanje zašto se nisu usredotočili više na društvene mreže, na što je Schmidt vrlo kratko odgovorio 'Bio sam zaposlen.'

Iz razgovora, Wired je izvukao i još nekoliko zanimljivih izjava Schmidta koji je cloud servis nazvao 'smrt za IT industriju kakvu poznajemo.', te dodao kao su desktop i PC bazirana računala postala zastarjela, dok će se sve svoditi na web bazirana, tzv. 'cloud računala'.

Također, Schmidt je istaknuo kako su razvili tehnologiju prepoznavanja lica i povukli je, jer kako smatra, bili su zabrinuti za što bi diktatori mogli koristiti ovu tehnologiju, te kako nitko ne voli biometričku bazu podataka. Pogledajte kratak video intervju sa Ericom Schmidtom.

Via Wired, Video AllThingDigital

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti