Ethereum zabilježio značajan rast, je li vrijeme za ulaganje?

Bitcoin nije jedina virtualna valuta koja je zanimljiva ulagačima i koja bilježi rast na tržištu.

Tomislav Ćuto Tomislav Ćuto | 24.11.2017. / 07:13

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Globalno ludilo vezano uz virtualne valute svakodnevna je tema, pritom se ne raspravlja o cijeloj ovoj priči unutar užeg kruga “IT geekova”, nego na moćnim financijskim tržištima. Nitko više nije siguran je li riječ o sigurnom ulaganju koje će vam donijeti zaradu ili će se cijeli taj balon uskoro rasplinuti, ali činjenica je kako u ovom trenutku vrijednost virtualnih valuta raste. Više nije u igri samo Bitcoin, koji je i dalje najvrjedniji, jer posljednje vijesti ukazuju i na rast Ethereuma, koji je prema procjeni mnogih “the next big thing”.

U posljednja 24 sata vrijednost Ethereuma skočila je za 13 posto; nakon što se mjesecima njegova vrijednost kretala negdje oko 320 američkih dolara, sada je skočio na 414 USD, odnosno otprilike 2645 kuna. Je li sada pravi trenutak za ulaganje u Ethereum, teško je reći, ali špekulacije na financijskim tržištima i burzama, kao i tržištu virtualnih valuta kreću se upravo u tom smjeru. Razlozi skepse oko Ethereuma uglavnom su vezani za komparacije s Bitcoinom, no ta je priča više nego kompleksna iako postoje parametri koji bi vas mogli usmjeriti prema jednoj od ove dvije virtualne valute.

Bitcoin je u ovom trenutku drži udio od 137 milijardi američkih dolara na tržištu, dok je Ethereum na otprilike 40 milijardi USD. No, Ethereum, naglašavaju stručnjaci, može odraditi dvostruko više transakcija od Bitcoina na dnevnoj razini, i to uz značajno niže troškove, otprilike pet do šest puta. Cijenu Ethereuma možete pratiti ovdje.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti