EU ulaže 50 milijuna eura u Bolt

S 50 milijuna eura Bolt će proširiti postojeće i uvesti nove usluge kao što su dijeljenje automobila, dijeljenje bicikla i dostava hrane.

Martina Čizmić | 16.01.2020. / 10:53

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Europska investicijska banka (EIB) potpisala je plan poduzetničkog financiranja (quasy-equity loan) Bolta s 50 milijuna eura. Financiranje podržava Europski fond za strateško ulaganje, glavni stup Plana ulaganja za Europu poznatim pod nazivom Junckerov plan.

Cilj ulaganja je poduprijeti Boltov razvoj proizvoda i istraživanja na područjima u kojima korištenje tehnologije može poboljšati odnosno unaprijediti sigurnost, pouzdanost i održivost usluga uz održavanje visoke efikasnosti poslovanja tvrtke. To podrazumijeva ulaganja u postojeće usluge poput prijevoza na zahtjev te nove usluge kao što su dijeljenje automobila, dijeljenje bicikla i dostava hrane.

Bolt je zaista dobar primjer europske izvrsnosti u tehnologiji i inovaciji. Kao što se kaže, stajati mirno jednako je kao i ići unatrag, a Bolt nikada ne miruje. Banka je iznimno sretna što može poduprijeti tvrtku u unaprjeđenju usluga te omogućiti širenje i pružanje novih usluga. Drugim riječima, u potpunosti podupiremo Bolt! istaknuo je potpredsjednik EIB-a Alexander Stubb

Estonija je predvodnik digitalne transformacije u Europi. Ponosan sam što Europa, kroz Plan ulaganja podupire estonsku platformu Bolt u njihovim istraživanjima i razvoju strategije kojom će stvoriti inovativne i sigurne usluge koje će unaprijediti urbanu mobilnost, dodao je Paolo Gentiloni, Europski povjerenik za gospodarstvo.

Mobilnost je jedno od područja na kojem će Europa zaista imati koristi od lokalnog prvaka koji dijeli vrijednosti europski potrošača i regulatora. Stoga smo oduševljeni što se Europska investicijska banka pridružila redovima Boltovih pristalica jer nam to omogućava brži korak prema služenju mnogo više ljudi u Europi, istaknuo je na kraju suosnivač Bolta, Martin Villig.

Bolt je platforma koja se u vrlo kratkom periodu uspjela pozicionirati kao jedan od prvih izbora za urbani prijevoz diljem Hrvatske te neprestano širi svoje poslovanje i iznenađuje novitetima na tržištu. Hrvatsko tržište u sljedećoj poslovnoj fazi očekuje pokretanje usluga koje su već dostupne i uspješno prihvaćene na drugim tržištima koje nas, uz ovakve EU potpore, očekuju možda i brže od očekivanog.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti