Europljani su imali visoka očekivanja, a onda su došli azijski osvajači "League of Legends"

Koliko su igrači iz Azije jaki, možda najbolje pokazuje podatak da je pet od proteklih šest prvenstava otišlo u ruke igrača iz Južne Koreje, dok je šesta titula završila u rukama Kineza.

Martina Čizmić | 11.11.2019. / 11:51

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Europski profesionalni esportaši među najboljima su na svijetu. Sve dok se na turniru ne pojave igrači iz Azije. Tako je i na turniru odigranom u Parizu ovaj vikend tinjala nada da će titula prvaka otići u ruke Europljana. No čim su se pojavili kineski esportaši, ta je nada ugašena.

Naime, na samom početku turnira Europljani su slovili za favorite, pogotovo jer se turnir odigravao "na njihovu terenu". Međutim, kineski su igrači pokazali zašto je Azija uvjerljivo najjača "arena" esporta.

Inače, koliko su igrači iz Azije jaki, možda najbolje pokazuje podatak da je pet od proteklih šest prvenstava otišlo u ruke igrača iz Južne Koreje, dok je šesta titula završila u rukama Kineza.

U finalu ovogodišnjeg svjetskog prvenstva u "Leage of Legends" kineski FunPlus Phoenix pomeo je najbolji europski tim G2 Esports i pred 15 tisuća obožavatelja kući odnio gotovo 835 tisuća dolara.

Da esport natjecanja više nisu samo okupljanja najzagriženijih obožavatelja, najbolje govori podatak da je ovo prvenstvo imalo nagradni fond od čak 6,5 milijuna dolara, a među sponzorima su se našle velike tvrtke poput MasterCarda, kineskog Oppoa i francuskog Louis Vuittona. Osim toga, treba istaknuti kako je prošlogodišnje prvenstvo privuklo gotovo milijardu gledatelja diljem svijeta - podatak o kojem neki klasični sportovi mogu samo sanjati.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti