Svakog listopada u Europi se održava mjesec kibernetičke sigurnosti tijekom kojeg se želi podići svijet građana i organizacija o važnosti informacijske sigurnosti.

S obzirom na brojne sigurnosne propuste i krađu osobnih podataka građana te poslovnih podataka tvrtki, jasno je da su ovakve kampanje nužne.

Tako se tijekom listopada organiziraju brojne javne radionice i predavanja kojima se žele naglasiti jednostavni koraci koje svatko može poduzeti kako bi zaštitio svoje osobne, financijske i profesionalne podatke.

Svakog tjedna, članice ENISA-a i partneri objavljivat će izvješća, organizirati događanja i aktivnosti usmjerene na neku od tema - kiberentička higijena, digitalne vještine i obrazovanje, računalne prijevare te nove tehnologije i privatnost.

Iako, zasad, nema predviđenih i prijavljenih događanja u Hrvatskoj, građani svejedno mogu testirati svoje znanje o zaštiti privatnih podataka kao i o sigurnosti na internetu rješavanjem zanimljivog kviza.

Bez obzira na to smatrate li se stručnjakom ili vam nije previše jasno koja je razlika između sigurnosnog propusta i hakerskog napada, kviz će ispitati vaše znanje i dodatno educirati o onim temama gdje ste "najslabiji".

Iskoristite priliku i dodatno se educirajte o tome kako se zaštititi na stranicama Carneta i CERT-a.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju