Evo kako produžiti trajanje baterije na laptopu!

Iako su laptopi danas vrlo napredni, trajanje baterije je na mnogima od njih i dalje veliki problem.

Monika Nožić Monika Nožinić | 20.02.2015. / 08:30

Evo kako produžiti trajanje baterije na laptopu!

Iako su laptopi danas vrlo napredni, trajanje baterije je na mnogima od njih i dalje veliki problem. Vrlo često se događa da se baterija prebrzo potroši, a ako se nalazimo negdje gdje ju ne možemo napuniti, cijela priča postaje još gora.

Zasigurno ste se i vi barem jednom susreli sa problemom prazne baterije na laptopu. Kako se takvo što ne bi ponovilo, donosimo vam nekoliko korisnih savjeta kojih se možete pridržavati kako biste iz baterije izvukli i posljednji atom snage.

1. Zatvorite sve nepotrebne programe i aplikacije koje rade u pozadini. Sprječavanje vašeg laptopa da paralaleno izvršava veliki broj nepotrebnih zadataka produžit će trajanje baterije.

2. Smanjite osvijetljenost ekrana. Držanje ekrana na maksimalnoj osvijetljenosti ima ogroman uticaj na potrošnju baterije.

3. Ako na laptopu volite i imate običaj slušati glazbu, morat ćemo vas razočarati. Zvučnici na laptopu uopće nisu energetski efikasni i veliki su potrošači baterije.

4. Isključite Wi-Fi i Bluetooth kada ih ne koristite. Oni mogu trošiti bateriju čak i kada nisu povezani na mrežu ili na neki uređaj.

5. Uključite "Power Saving mode" na vašem laptopu. Na Windowsu kliknite na ikonicu baterije u donjem desnom kutu, a zatim kliknite na "Power Saver".

6. Održavajte vašu bateriju "zdravom". Ne izlažite je esktremnim temperaturama (kako visokim, tako i niskim), a punite je samo kada je skoro prazna.

Foto: Flickr

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti