Evo što se dogodi kada savitljivi telefon preklopite na krivu stranu

Na kanalu na YouTubeu Jerry Rig Everything testirana je izdržljivost prvog savitljivog telefona Royole FlexPie, a posebno je zanimljiv bio test savijanja – na krivu stranu, naravno.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 30.07.2019. / 13:08

Savitljivost telefona (Foto: YouTube)

Nakon godina najava i pripremanja terena, počekom ove godine Samsung i Huawei napokon su predstavili savitljive telefone, uređaje koji su trebali označiti početak nove velike revolucije na mobilnom tržištu. No usprkos tome što je gotovo sva pažnja medija, kada su u pitanju savitljivi telefoni, tijekom proteklih mjeseci bila na tim uređajima (često ne baš zbog pozitivnih razloga – pucanje ekrana Folda i odgoda početka njihove prodaje), prva kompanija na svijetu koja je predstavila savitljivi pametni telefon jest ne toliko poznati Royole.

FlexPai (Foto: Royole) Prvi fleksibilni pametni telefon predstavio je...

Početkom godine na CES-u se pojavio njihov FlexPie, hibrid telefona i tableta čiji se ekrani koji se spajaju u jedan veliki ekran nalaze s vanjske strane uređaja (slično kao i na savitljivom Huaweiju, dok su ekrani Galaxy Folda "skriveni" s unutarnje strane i time su zaštićeniji jer se ekran ne može oštetiti u džepu, na stolu i slično).

Savitljivi telefoni nemaju ekran od stakla, već od plastike, a koliko su takvi ekrani osjetljivi, već smo vidjeli na primjeru Galaxy Folda – kakva je situacija s FlexPieom, provjerili su na poznatom kanalu na YouTubeu Jerry Rig Everything koji provjerava izdržljivost gadgeta. Kako se i može očekivati od plastičnog ekrana, on nije previše izdržljiv i njegova se površina ošteti već s malo jačim pritiskom na njega – dovoljno je samo malo jače zagrebati noktom i ekran će se udubiti.

FlexPai (Foto: Royole) Nevjerojatan interes kupaca: Prvi fleksibilni pametni telefon na svijetu već je rasprodan

Također, očekivan je i ishod ako pokušate zapaliti ekran te je bilo dovoljno samo oko pet sekundi da vatra uništi plastični ekran, a najzanimljiviji dio destrukcijskog testa bio je – test savitljivosti, i to, naravno, savijanjem u suprotnu stranu od predviđene. Royole Flex Pie "pružio je dobru borbu" te je izdržao mnogog duže nego što je autor videa očekivao (pokazao se izdržljivijim i od iPada Pro), no uz snažniji otpor i savijanje ekran se odvojio, a nakon dodatnog savijanja na kraju je i puknuo.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti