Facebook i Instagram povlače Bolsonarove videosnimke

Facebook i Instagram su u ponedjeljak nakon Twittera povukli videosnimke brazilskog predsjednika Jaira Bolsonara ocijenivši da šalju lošu poruku dok vlada epidemija koronavirusa.

Branimir Vorša | 31.03.2020. / 08:19

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Povlačimo sadržaje na Facebooku i na Instagramu koji krše naše uvjete korištenja po kojima nisu dopuštene dezinformacije koje ljudima mogu nanijeti fizičku štetu, ističe Facebook u priopćenju za medije.

Dan ranije Twitter se zbog istih snimki pozvao na pooštravanje svojih pravila kako bi se uočili sadržaji koji se eventualno kose sa službenim preporukama javnozdravstvenih vlasti i koji bi mogli povećati opasnost od širenja Covida-19.

Na tim snimkama vidi se predsjednik okružen mnoštvom u nedjelju u Braziliji, što je očito kršenje službenih preporuka u Brazilu.

Brazil ima 4.579 zaraženih i 159 umrlih od koronavirusa.

Brazilski predsjednik, krajnji desničar, rekao je da Covid-19 nije tako teška bolest i da je sličan "manjoj gripi".

Vlasti nekih saveznih država i gradova moraju odustati od koncepta spaljene zemlje: zabrane prometa, zatvaranja trgovina i masovne izolacije, izjavio je 25. ožujka.

Istaknuti predstavnici brazilske ljevice objavili su u ponedjeljak manifest u kojemu traže njegovu ostavku. "Bolsonaro nije samo politički problem, on je postao javnozdravstveni problem", napisali su.

Izvor: Hina

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti